Balti filmi- ja meediakool esitleb: Minevikku

Balti filmi- ja meediakool esitleb: Minevikku

2h 14min  |  Unspecified  |  Kinodes alates: 25.04.2011

MINEVIKKU

Balti Filmi- ja Meediakooli filmitudengid viivad teid ajarännakule - MINEVIKKU.

Möödunud sügisel said kolmanda kursuse filmitudengid ülesandeks otsida ajastu vaimu ja seda vähemalt 100 aasta tagant. Otsiti Narvast ja Vilsandilt, rabadest ja soodest, mõisatest ja taludest. Teel tuli vastu prohveteid ja hullumeelseid, isepäiseid tudengeid, piinatud mehi ja igatsevaid naisi, libahunte ja ämblikke. Ja üks poni.

Kesksetele ja kõrvalistele tegelastele andsid oma hääle ja hinge: Juhan Ulfsak, Maria Avdjuško, Märt Avandi, Helena Merzin, Mikk Jürjens, Meelis Rämmeld, Kersti Heinloo jpt.

Sama kursuse tööd on jooksnud varem kinodes lühifilmiprogrammidena „Ootamatu vabadus“ ja „10 viimast Vanapaganat“.

25. ja 26. aprillil kinos Ekraan

Režissöörid-stsenaristid: Triin Ruumet, Kaur Kokk, Vallo Toomla, Jaan Penjam, Jaan Tätte jr, Raigo Saariste, Hardi Keerutaja, Eik Tammemäe

Osades: Maria Avdjuško, Juhan Ulfsak, Kalju Orro, Raivo E. Tamm, Hendrik Toompere jr. jr, Mikk Jürjens, Jaan Pehk, Märt Avandi, Meelis Rämmeld, Madis Kalmet, Ago Roo, Kersti Heinloo, Riina Maidre, Helena Merzin, Jüri Aarma, Ardo Ran Varres jt.

Operaatorid: Ivar Taim, Sten-Johan Lill, Manuel Mägi, Martin Randalu, Markus Orav, Madis Reimund, Ott Tiigiran, Aivo Rannik

Helirežissöörid: Matis Rei, Ranno Tislar, Valter Jakovlev, Ekke Västrik

Monteerijad: Marta Pulk, Hendrik Mägar, Maik Kalberg, Mattias Naan

Kunstnikud (EKA): Kristjan Suits, Anneli Arusaar, Kärt Kallaste, Kristina Lõuk, Vassilissa Danavir, Ketlin Kasar, Liis Serk jt.

Produtsendid: Elari Lend, Tiiu-Ann Pello, Maie Rosmann, Kristo Jürmann, Andero Tõnissoo

Juhendajad: Lembit Peterson, Sulev Keedus, Jüri Sillart, Tiina Lokk, Mait Mäekivi, Tiina Andreas, Ann Lumiste, Anneli Ahven jt.

Lühifilmiprogramm


Linastub eesti keeles, ingliskeelsete subtiitritega.

ELISABETH VON UNGERN-STERNMEER, rež: Vallo Toomla, 17min

Romantismiajastu võtmes mõistulugu paruness Elisabeth von Ungern-Sternmeeri üksindusest ning igatsusest.

IDATUULED VINGUVAD, rež: Raigo Saariste, 20min

Siberist sunnitöölt vabastatud Ivo läheb tagasi koju Eestisse, lootes teha lõpparve oma kuritegeliku minevikuga, vabaneda vangistuse painest ja alustada uut elu vana armsamaga. Kuritegelik minevik on muutnud mehe põlualuseks ning ta on sunnitud kõigi ponnistuste kiuste siiski külast põgenema, tagasi Venemaa avarustesse.

PÕRGU JAAN, rež: Kaur Kokk, 19 min

„Ühe kohus on kuulutada tõde. Teise kohus teda selle eest karistada.“

Aasta 1725, Eestimaa põldudel ulub vali tuul. Sõjast kurnatud maad laastab halastamatu katk ning rahva saatuseks näib vaikselt hääbuda. Päästa võiks vaid ime.

ÄMBLIKUD 4500 AASTAT TAGASI, rež: Jaan Tätte jr, 14min

Kuna näitlejate, kostüümide ja kõige muuga on alati palju sekeldusi, otsustas filmitudeng, et tema ajalooline film räägib ämblikest. Kuid liiga julgel lähenemisel võivad olla ootamatud tagajärjed...

LEIPZIGISSE, rež: Hardi Keerutaja, 15min

19. sajandi algus. Noor enesekeskne arstitudeng satub oma elu esimesel visiidil kummalise tüdruku otsa, kes ravi asemel vajab päästmist perekonna eest.

KODDO, rež: Eik Tammemäe; 12 min

"Meil aeaäärne tannawas, kui armas olli se..."

THEODORI LUGU, rež: Jaan Penjam, 15min

19. sajandi kubermangulinnas on noor matemaatikatudeng välja töötanud teoreemi, mis tõestab, et Jumalat pole olemas. Talle satub juhuse teel kätte suur summa raha, millega ta otsustab oma teoreemi raamatuteks trükkida ja rahvast valgustada. Rahvas aga tunneb end oma pimeduses mugavalt ega taha Theodori avastustest midagi teada...

ÜLEVAADE PSÜHHOANALÜÜTILISEST TERAAPIAST, rež: Triin Ruumet, 22min

Noorte meeste foobiat põdev Voldemar on sunnitud agoonia raviks tegema läbi psühhoanalüütilise teraapia. Psühhoanalüütik püüab jõuda selgusele, kus on probleemi tegelik tuum. Inimlikkust me sealt ei leia.


Levitaja: Balti Filmi- ja Meediakool


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.