Õpetajate tuba

Õpetajate tuba

Das Lehrerzimmer

1h 38min  |  Draama  |  Kinodes alates: 22.03.2024

OSCARI NOMIMENT: Parim rahvusvaheline film

Filmi Eesti esilinastus toimus PÖFF 2023 alaprogrammis „Festivalide paremik“.

Carla Nowak (Leonie Benesch) on pühendunud ja idealistlik noor õpetaja oma esimesel töökohal Saksamaa põhikoolis. Ta hea läbisaamine seitsmenda klassi õpilastega pannakse aga proovile, kui koolis leiab aset hulk varguseid ja uurimine viib süüdistuste, raevunud lapsevanemate kahtluste, iseteadlike kolleegide ja vihaste õpilasteni. Carla püüab selles kõiges lepitaja rolli võtta, kuid süsteemi struktuur ja reeglid teevad selle keeruliseks. Mida enam ta üritab asju heastada, seda meeleheitlikumaks ta olukord muutub.

Auhinnatud lavastaja İlker Çataki (“I Was, I Am, I Will Be”) “Õpetajate tuba” on kompromissitu ja nüansirohke film koolist kui ühiskonna mikrokosmosest. Pühendunud noore õpetaja rollis Leonie Benesch (“Valge pael”, “Babylon Berlin”, “80 päevaga ümber maailma”) kehastab paeluvalt idealisti, kes kahe vaenupoole vahele jääb.

“Õpetajate tuba” uurib võimudünaamikat, tõde, õiglust, rassismi, austust, tühistamiskultuuri ja laste õigusi, ning näitab, kuidas juurdunud arusaamad inimesi hävitavad.

Teistes tähtsamates rollides astuvad üles Eva Löbau, Michael Klammer. Leo Stettnisch teeb oma filmidebüüdi peamise lapse rollis. Kurjakuulutava õhustikuga pildikeele tagas operaator Judith Kaufmann (“Korsaaž").

“Õpetajate tuba” peetakse selle aasta üheks parimaks filmiks ja see on juba mitu tähtsat auhinda võitnud. Tegu on Saksamaa kandidaadiga parima rahvusvahelise filmi Oscarile.

Režissöör:

Ilker Çatak


Levitaja: ACME FILM OÜ
Lavastaja: Ilker Çatak
Osatäitjad: Leonie Benesch, Anne-Kathrin Gummich, Rafael Stachowiak, Michael Klammer


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid