Nulliklubi

Nulliklubi

Club Zero

1h 50min  |  Komöödia, Draama, Põnevik  |  Kinodes alates: 12.01.2024

2023. aasta Cannesi filmifestivalil peaauhinnale Palme d´Or nomineeritud põnevusdraama "Nulliklubi" peaosas on Mia Wasikowska ("Alice in Wonderland").

Ühes eliitkoolis hakkab Miss Novak (Mia Wasikowska) andma külalisõpetajana tervisliku toitumise tundi. Teoorialt hakkab asi aga vaikselt praktikale üle minema, kui Miss Novaki nõuandel ja näpunäidete järgi asuvad õpilased endale rakendama järjest radikaalsemaid toitumisnõudeid, ja kogu ideoloogia hakkab omandama kultuse vormi.

Austria lavastaja Jessica Hausner on oma viimaste filmidega asunud julgelt välja kujundama oma stiili, kus valitseb ülikuiv iroonia, näitlejad ei ürita näidelda, vaid lihtsalt markeerivad rolle, ja visuaalselt valitseb ülim stiliseeritus – minimalism ja omapärane koloriit.

Hausneri sõnul ei räägi „Nulliklubi“ toitumishäiretest, vaid laiemalt meie kaasaegsest ajupesuühiskonnast, kus inimest on võimalik võltsviidete ja kodukootud ideoloogiatega ning interneti ja sotsiaalmeedia abiga viia sisuliselt surmani välja. Infot on tohutult ja see on kõik kontrollimata ning selles segaduses haaravad noorte mõttemaailma üle kontrolli veenvad võltsprohvetid, kes naudivad võimu ja oskavad seda kuritarvitada.

Režissöör:

Jessica Hausner


Levitaja: FILMSTOP
Lavastaja: Jessica Hausner
Osatäitjad: Mia Wasikowska, Amir El-Masry, Sidse Babett Knudsen, Sam Hoare


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid