Päikeseaeg

Päikeseaeg

1h 5min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 06.10.2023

Liis Nimiku täispika dokumentaalfilmi režiidebüüt “Päikeseaeg” esilinastus 2023. aastal mainekal Visions du Réel festivalil, millele järgnes Põhja-Ameerika esilinastus HotDocsil.

Looduse lõputus ringkäigus on kõigil oma ülesanne - taimedel, seentel, putukatel ja loomadel... Nad leiavad alati oma tasakaalu, rütmi ja kooskõla. Seitsme aasta jooksul filmilindile üles võetud film viib meid Eesti kodudesse, kus elatakse eemal maailma kaosest, looduse poolt etteantud rütmis. Aga inimliku loovuse südames on alati peidus üks pisike vastuhakk, mis ei taha järgida seda, mis on meile ette kirjutatud. DokumentaalfIlm "Päikeseaeg" loob vaatajale ruumi, kus on hea mõelda ja tunda, mida annab inimesele kontakt loodusega ja mis võiks juhtuda, kui see kaob.

Seitsme aasta jooksul filmilindile üles võetud film külastab Eesti kaugetes maanurkades elavaid inimesi, loomi ja loodust, kes koos moodustavad ühe suure orkestri ja ei küsi maailmalt, kas neid on vaja. Nad ise ongi maailm.

Liis Nimik on varasemalt tegutsenud montaažirežissöörina mängufilmide juures (Veiko Õunpuu "Free Range" ja "Roukli", Martti Helde "Risttuules" ja Lauril Lagle "Portugal") ning produtseerinud dokumentaalfilme (Eeva Mägi "Lembri Uudu" ja "Süda Sõrve sääres" ning Carlos Lesmese "Üht kaotust igavesti kandsin"). Liis Nimik on ka BFMi montaažiõppejõud ning nooremteadur.

Režissöör: Liis Nimik

Produtsent: Edina Csüllög, Liis Nimik


Levitaja: Klara Films OÜ
Lavastaja: Liis Nimik


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.