Viljandi Parandusfestival: "Osooni" eriprogrammm

Viljandi Parandusfestival: "Osooni" eriprogrammm

"Osooni" eriprogrammm

2h 9min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 08.09.2022

Septembrikuine Viljandi Kogukonnakino on osa UNESCO loovlinn Viljandi Parandusfestivali satelliitprogrammist. Filmivalikul on lähtutud sellest, et parandamine ei ole ainult teguviis vaid tähendab ka oma elulaadi lahtimõtestamist ja ümberdisainimist. Teemat aitavad viljandlastele lähemale tuua vestlusringid erinevate ekspertidega nii Viljandist kui mujalt.

Viljandi Parandusfestivali filmiprogrammi teiseks seansiks on Eesti Televisiooni loodus- ja keskkonnasaate Osooni põnev programm, mis koosneb saadetest "Ringmajandus" ja "Looduse linna toomine aitab ka äärmuslike ilmaolude vastu". Programm linastub 8. septembril Viljandi kinos Centrum kell 18.00.

Filmile järgneb Parandusfestivali ja Kogukonnakino vestlusring. Vestlusringis osalevad Farištamo Elle MTÜ Loomuse kommunikatsioonijuht ja looduse eestkostja, Villem Kutti Viljandi Linnavalitsuse keskkonnaspetsialist ja ringmajanduse kui majandusmudeli austaja ja UNESCO loovlinn Viljandi linnameister Marta Moorats.

Modereerib Loov Viljandi eestvedaja Heldi Ruiso.

"Ringmajandus"

Majapidamises tekib ikka asju, mida me enam ei vaja, aga kindlasti on kuskil keegi, kellele just seda tarbeeset vaja oleks. Keskkond Smartswap viib kokku eseme ja uue omaniku. Selline asjade ringlus tagab esemetele uue elu, vähendab ületootmist ja tarbimist. Elektroonikatööstuses vahetavad uued tooted väga kiiresti vanad välja. Kasutatud ja katkine elektroonika on maailmas tõsine probleem.

Tartus tegutsev ringmajandusettevõte Foxway on Põhja-Euroopa suurim elektroonikaseadmete ümbertöötleja. Iga kuu jõuab sinna umbes 60 tuhat katkist mobiili ja 15 tuhat arvutit, mis parandatakse ning suunatakse uuele ringile üle maailma.

Autorid Sander Loite ja Kristo Elias. Režissöör Keiti Väliste, operaator Madis Reimund, helirežissöör Rein Fuks, toimetaja-produtsent Õie Arusoo.

"Looduse linna toomine aitab ka äärmuslike ilmaolude vastu"

Saade heidab pilgu kliimamuutustest võimendatud äärmuslike ilmaoludega pihta saanud Euroopa linnadele, mis töötavad aktiivselt tulevaste tulvade ja kuumalainete kahjude vähendamise nimel.

Saated linastuvad eesti keeles subtiitriteta.

Viljandi Parandusfestivali toetaja on KIK Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Viljandi kogukonnakino
Lavastaja: Keiti Väliste


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.