Suur-Sõjamäe

Suur-Sõjamäe

0h 52min  |  Dokumentaal, Eesti  |  Kinodes alates: 06.09.2013

NB! Film on eesti, vene ja inglise keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega.

SUUR-SÕJAMÄE on dokumentaalfilm sellest, kuidas üks süsteem vahetub teisega ja mida see erinevatele inimestele kaasa toob. Viimase 20 aasta jooksul on elu Tallinnas drastiliselt muutunud, ent on kohti, mida need muudatused ei ole puudutanud. SUUR-SÕJAMÄE jutustab erinevate inimeste elust, mille kokkupuutepunkt on ühes ja samas kohas. Meie tegelased on väga erineva taustaga inimesed: vaene, alandatud pensionär, aktiivne keskealine naine, edukas kunstnik.

Filmi tegevus toimub Tallinnas Suur-Sõjamäe aianduskoperatiivi maadel. Kõiki meie filmi tegelasi viib kokku ja lahku see koht, kuhu A. Sommerlingi nimeline sovhoos andis 30 aastat tagasi Dvigateli tehasele 20. aastaks rendile soo Suur-Sõjamäel. Tehas andis oma töötajatele võimaluse rajada endale seal väike maalapp. Inimesed võtsid asja südamega ja rajasid sinna endale ka väikesed suvilad, kuigi maakasutusvõimalus anti neile lühikeseks ajaks. Kuid nagu ikka, jäävad just paljud ajutised asjad kauaks püsima. Seal puudub elekter ja puhas vesi, 100 meetri kaugusel maanduvadtugevat müra tegevad lennukid.

Filmi peategelased on Suur-Sõjamäe aiamaade "ajutised" kasutajad, kellel nüüd palutakse see maa vabastada. Üks ja seesama olukord avab erineval moel inimeste iseloomusid ja nende rolle ühikonnas ning näitab ilmekalt erinevaid ajaloolisi tõekspidamisi.

Filmi tegemist toetasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Režissöör: Aljona Suržikova

Produtsent: Sergei Trofimov

Operaator: Sergei Trofimov

Toimetajad: Marje Jurtshenko, Virkko Lepasalu

Montaaž: Julia Ishakova, Aljona Suržikova

Heli järeltööd: Film Audio OÜ, Tiina Andreas, Juri Vagner

Tootja: Diafilm OÜ


Levitaja: Diafilm OÜ


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.