Bolshoi Ballett: Luikede järv

Bolshoi Ballett: Luikede järv

Bolshoi Ballet: Swan Lake (2012/2013)

2h 25min  |  Ballett  |  Kinodes alates: 21.10.2012

Pjotr Tšaikovski

Luikede järv (Swan Lake)

Ballett kahes vaatuses

Libreto Juri Grigorovitš

Vladimir Begiševi ja Vasili Geltseri stranaariumi järgi

Koreograaf: Yuri Grigorovich (2001 version)

Kasutatud fragmente Marius Petipa, Lev Ivanovi ja Aleksander Gorski koreograafiast

Kunstnik: Simon Virsaladze

Muusikajuht: Pavel Sorokin

Valguskunstnik: Mikhail Sokolov

KOREOGRAAFIA:

Juri Grigorovitš: Pärast 1946. aastal Leningradi Balletikooli astumist sai Juri Grigorovitšist solist tollases Leningradi Kirovi-nimelises Ooperi- ja Balletiteatris kuni aastani 1962. 1964. aastal liitus ta Suure Teatriga, kus töötas kunstilise juhina aastani 1995. Tema kuulsaimad tööd on „Pähklipureja“, „Spartacus“ ja „Ivan Julm“.

AJALUGU:

1875. aastal tellitud „Luikede järve“ muusika komponeeris Pjotr Iljitš Tšaikovski üheainsa aastaga. Ballett esietendus 1877. aastal Moskva Suures Teatris. Ehkki seda on aastate jooksul esitatud paljudes omanäolistes versioonides, on enamik balletitruppe nii koreograafiliselt kui ka muusikaliselt aluseks võtnud Marius Petipa loomingu. Tänapäevane koreograafia on väga värske. Juri Grigorovitš lõi selle 2001. aastal, kasutades Marius Petipa, Lev Ivanovi ja Aleksander Gorski seadega stseene.

SISU:

Palees tähistab kuningriigi pärija prints Siegfried oma sünnipäeva. Teda õnnitlevad leskkuningannast ema, sõbrad ja õukondlased. Kuningliku tseremoonia käigus lüüakse Siegfried rüütliks. Noored neiud püüavad tema tähelepanu võita, kuna prints peab sünnipäevaballil endale naise valima. Hilisõhtul, vallatud vastakatest tunnetest ning unistades puhtast ja ideaalsest armastusest, põgeneb Siegfried öhe ja leiab luigeparve, millele ta otsustab järgneda…

Kestus: 2:25

Levitaja: Pathé Live


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Juri Grigorovitš


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.