Kõik muusikud on kaabakad

Kõik muusikud on kaabakad

1h 26min  |  Draama, Eesti  |  Kinodes alates: 26.10.2012

Režissöör Heleri Saariku esimene täispikk mängufilm “Kõik muusikud on kaabakad” on visuaalne armastuskiri muusikale. Oma kaunimates unistustes on linateose peategelane Leila (Riina Maidre) särav laulja. Tegelikkus on aga see, et kogu ta energia ja anne kuluvad hingenärivate suhete, meelemürkide ja glamuurse poosetamise peale.

Heleri Saarik tõmbab reeglitele vee peale. Filmikunsti võimalustega mängides viib ta vaataja kõhedasse universumisse, kus piir tegelikkuse ja illusoonide vahel on õhkõrn. See on maailm, mis tuttav kõigile neile, kes ühel hetkel oma elus on pidanud täiskasvanuks saama ja endale tunnistama, et unistamisest üksi ei piisa. Ja kes sellest hoolimata valivad unistamise.

Leila ettearvamatute käikudega poissi mängib Nero Urke, loomingulises ummikseisus produtsenti Jarek Kasar. Kõrvalosades astub üles terve rida Eesti noore põlvkonna muusikuid nagu Mihkel Kõrvits, Helina Risti, Lotte Jürjendal, Andres Lõo jt.

Filmi ühelt poolt uneleva ja teisalt robustselt realistliku operaatoritöö tegi Erik Põllumaa. Tegelasi ümbritseva secondhand paradiisi lõi kunstnik Kristina Lõuk ning psühhedeelse glamuuri radadel seikles kostüümikunstnik Helina Risti. Filmi produtsent on “Seenelkäigu” vaatajateni toonud Piret Tibbo-Hudgins ja selle tootis Allfilm.

Film on otsast otsani täis head eesti muusikat. Linateosele on muusika kirjutanud helilooja Tõnis Leemets, lisaks kuuleb lugusid Jarek Kasarilt, Riina Maidrelt, Andres Lõolt, Tehnoloogiliselt Päikeselt, Sequoia 7-lt jne.

“Kõik muusikud on kaabakad” maailmaesilinastus toimus selle aasta oktoobris A-kategooria Busani rahvusvahelisel filmifestivalil Lõuna-Koreas. Film võistles uute tulijate võistlusprogrammis Flash Forward, kus esitletakse kokku kaheksat linateost Euroopast ja Ameerikast.


Levitaja: Allfilm OÜ
Lavastaja: Heleri Saarik
Links: "Kõik muusikud.." @ Facebook


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.