Bolshoi Ballett: Raimonda

Bolshoi Ballett: Raimonda

Bolshoi Ballet: Raymonda (2012)

3h 35min  |  Ballett  |  Kinodes alates: 01.07.2012

RAIMONDA (Raymonda) Раймонда

Salvestatud etendus kinodes Coca-Cola Plaza, Ekraan ja Astri 1. juulil kell 19:00

(salvestatud 24. juuni 2012 kell 18:00)

Ballett kahes vaatuses kahe vaheajaga, kogupikkus 3:35

Muusika: Aleksandr Glazunov

Libreto : Juri Grigorovitš, põhineb Liidia Paškova stsenaariumil

Koreograafia: Juri Grigorovitš, originaalstseenide autorid Marius Petipa ja Aleksandr Gorski

Lavakujundus: Simon Virsladze

Valguskunstnik: Mihhail Sorokin

Riikliku Suurte Teatri orkester, Suure Teatri balletisolistid ning kordeballett

Juri Grigorovitš: Alates Leningradi Balletikooli vastuvõtmist 1946. aastal, sai Juri Grigorovitšist 1962. aastani Peterburi Kirovi-nimelise Ooperi- ja Balletiteatri solist. 1964. aastal ühines ta Moskva Suure Teatriga ning oli teatri kunstilise juhi ametis kuni 1995. aastani. Tema tuntuimateks töödeks on „Pähklipureja“, „Spartacus“ ning „Ivan Julm“.

1898. aastal Peterburi Maria Teatris loodud „Raimondat“ peetakse 19. sajandi viimaseks „suureks“ balletiks, millest on saanud klassikalise balleti kuldaja üks sümboleid. Kuigi Marius Petipa ja Aleksandr Glazunovi vaheline koostöö oli keeruline (Petipa’st oli selleks ajaks saanud kogenud koreograaf, samal ajal kui Glazunov oli balletimuusika heliloomingu alal alles uustulnuk ), saatis balletti Venemaal tohutu menu. Juri Grigorovitši uusversioon pärineb 2003. aastast.

Krahvinna Sybil de Daurice’i lossis tähistab Raimonda oma sünnipäeva. Tal tuleb hüvasti jätta ka oma kihlatu rüütel Jean de Brienne’iga, kes läheb ristisõtta. Öösel näeb Raimonda unes, et ta viiakse võluaeda, kus ta kohtub oma kihlatuga. Ühtäkki Jean de Brienne kaob ning tema asemele ilmub Araabia šeik, kes avaldab neiule armastust. Raimonda on sunnitud tema abieluettepaneku vastu võtma. Kui tütarlaps ärkab, leiab ta oma kohkumuseks, et unenäost on saanud reaalsus..


Levitaja: Forum Cinemas OÜ - ESTONIA
Lavastaja: Vincent Bataillon


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.