Kollaborandid - National Theatre Live

Kollaborandid - National Theatre Live

Collaborators

2h 0min  |  Teater  |  Kinodes alates: 01.12.2011

Uus näidend John Hodge’ilt

1938. aasta Moskva on huumorimeelega inimese jaoks väga ohtlik koht, veelgi ohtlikum on see vabaduseihaga inimele. Mihhail Bulgakovil, kes elab teisitimõtlejate seas ning keda jälitab salapolitsei, on olemas mõlemad omadused. Nüüd pakutakse talle tõelist mürgikarikat: kirjutada tellimustööna näidend Stalini 60. sünnipäeva puhul. “Kollaborandid” on tõsielust inspireeritud sürrealistlik lugu, mis viib vaataja kirjaniku palavikulisse kujutlusvõime sügavustesse ajal, mil too minetab end täielikult sünges, ent samas häirivalt naljakas suhtes oma tulevase draama kõikvõimsa peategelasega.

Oma vaenlaste tapmine on lihtne. Märksa keerulisem on muuta nende mõtteviisi, suunata ja kontrollida nende meelsust.

Ja mulle tundub, et sind olen ma üsna edukalt kontrollinud. Järgnevatel aastatel saan ma öelda: “Bulgakov? Jaa, me lausa treenisime teda. Ta andis alla. Ta nägi valgust. Me murdsime tema, me suudame murda keda tahes. See on inimese võitlus koletisega, Mihhail, ning koletis võidab alati.

John Hodge’i uus näidend on surmav kassihiiremäng, kus uurimise alla võetakse kohutavad kompromissid ning alandused, milleks võimulolijad kunstnikke sunnivad. Bulgakovi rollis Alex Jennings ning Stalinina astub üles Simon Russell Beale.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Nicholas Hytner
Osatäitjad: Simon Russell Beale


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.