A Disappearing Number - National Theatre Live

A Disappearing Number - National Theatre Live

A Disappearing Number

1h 45min  |  Teater  |  Kinodes alates: 14.10.2010

Forum Cinemas toob Sinuni:

London National Theatre’i otseülekanded

Sinu kinos Tallinnas, Tartus ja Narvas

National Theater on alustamas oma teist otseülekannetehooaega, et tuua vaatajateni üle maailma oma säravaimad etendused, kus nimekad näitlejad teevad unustamatud rollid tänapäeva kuulsate teatri- ja filmilavastajate käe all valminud lavastustes.

Complicite “A Disappearing Number”

Lavastaja Simon McBurney.

14. oktoober kl. 21:00

Tegemist on tõeliselt teedrajava näidendiga, mille esietendus toimus 2007. aastal Plymouthis. Etendus räägib matemaatika universaalsest tähtsusest, mis sageli esineb kõige ebatõenäolisemates kohtades. “A Disappearing Number” võitis 2008. aastal Olivier’ parima lavastuse auhinna. Samuti on näidend võitnud Evening Standardi teatriauhinna parima lavastuse eest (2007) ning The Critics’ Circle'i parima lavastuse auhinna (2007).

Näidendi tegevus keerleb lõpmatuse matemaatilise ning spirituaalse olemuse ümber, mis moodustab ühenduslüli kahe matemaatiku vahel, kellest esimene on Cambridge’i professor G.H. Hardy ning teine Indiast pärit noor autodidaktist geenius Srinivasa Ramanujan. Kaht lugu eraldab teineteisest ligi sada aastat ning kontinent.

Tegemist on meditatsiooniga armastuse, matemaatika ning eksiilis elamise valu teemadel ning seda ajastul, mil me tunneme, et võime kuuluda ükskõik kuhu ning saada kõike, mida ainult soovime.



Complicite on rahvusvaheliselt tunnustatud Londonis tegutsev teatrikompanii, mille juhiks on kunstiline direktor Simon McBurney. Lisaks lavastustele juhendab Complicite ka laiapõhjalist haridusprogrammi.

Etenduse pikkus: 1 h 45 min (ilma vaheajata)


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Links: Ametlik kodulehekülg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.