Tallinn pimeduses

Tallinn pimeduses

1h 39min  |  Action-thriller  |  Kinodes alates: 08.02.2008

Musta huumoriga vürtsitatud thriller-põnevik saab alguse aastal 1991, mil Eesti on just deklareerinud oma iseseisvust ja sõltumatust Nõukogude Liidust. Gängsterite kamp on valmis sepitsenud plaani kuidas röövida riigi kullavarud – triljardi väärtuses kullakange, mis peale aastatepikkust varjamist Pariisis nüüd rahva hurraahüüete saatel Eestisse tagasi tuuakse.



Naiivsest elektrikust Toivost saab kogu plaani võtmetegur, tema ülesandeks on kogu linn kokkulepitud kesköö tunnil pimendada. Toivot, kes pole sugugi mitte paadunud kriminaal, julgustab tööd vastu võtma tema viimseid päevi rase naine. Mis järgneb on põnev ja pingeline lugu, millesse segatud lapsesünd, pimendus, poliitika ja üle kõige – armastus.

Film esilinastus Toronto festivalil, seejärel sai sellest ootamatu publiku lemmik Sundance’il ning lõpuks pärjati teda 1994. aastal Hõbealeksanderi auhinnaga Thessaloniki filmifestivalil Kreekas.

Filmi lavastas aastal 1993 ameerikas resideeruv Soome lavastaja Ilkka Järvilaturi, stsenarist Paul Kolsby ja operaatoriks meie oma mees Rein Kotov.

Näitlejatena astuvad filmis üles Ivo Uukkivi, Jüri Järvet, Enn Klooren, Peeter Oja, Tõnu Kark, Väino Laes ja paljud teised tuntud Eesti näitlejad.

FILM ON EESTI KEELES, INGLISEKEELSETE SUBTIITRITEGA!

Kuna tegemist on 1993 aasta filmiga, siis vabandame filmi helikvaliteedi pärast!


Levitaja: Film Tower


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.