Kirjad Iwo Jimalt

Kirjad Iwo Jimalt

Letters From Iwo Jima

2h 21min  |  Põnevusdraama  |  Kinodes alates: 23.02.2007

OSCARI VÕITJA!

KULDGLOOBUSE VÕITJA - PARIM VÕÕRKEELNE FILM!

1945. aastal kohtusid USA ja Jaapani armeed Iwo Jima saarel. Aastakümneid hiljem leiti saare tumedast pinnasest sajad kirjad, mis andsid näo ja hääle neile meestele, kes seal võitlesid ja langesid, ning erakordsele väejuhile, kes neid juhtis.

Iwo Jimale saadetud jaapanlased teadsid, et elusalt nad sealt tõenäoliselt tagasi ei tule. Saare kaitse kavandanud kindralleitnant Tadamichi Kuribayashi (Ken Watanabe) leidlik taktika viis selleni, et neil õnnestus ülekaaluka vastasega võideldes vastu pidada 40 päeva täis kangelaslikku võitlust. Väikesel saarel langes 7000 ameeriklast ja üle 20 000 jaapanlase. Iwo Jima must liiv on määritud nende verest, ent nende ohverdused, vaprus ja vastupidavus elavad edasi kodustele kirjutatud kirjades.

Sõjadraama ”Kirjad Iwo Jimalt” on paariline Oscari-võitja Clint Eastwoodi teisele suurfilmile ”Meie isade lipud”, vaadeldes Iwo Jima lahingut jaapanlaste pilgu läbi. Osades Ken Watanabe (”Viimane samurai”), Shido Nakamura (”Kartmatu võitleja”), Tsuyoshi Ihara (”Sakebi”), Mark Moses (”Meeleheitel koduperenaised”) jt.

FILM ON JAAPANI KEELES, EESTI- JA VENEKEELSETE SUBTIITRITEGA


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.