Doktor Parnassuse Imaginaarium

Doktor Parnassuse Imaginaarium

The Imaginarium of Doctor Parnassus

2h 2min  |  Seiklus, Fantaasia, Müsteerium  |  Kinodes alates: 25.12.2009

2 OSCARI NOMINENT!

Doktor Parnassuse Imaginaarium on rändetendus, kus publik saab vastupandamatu võimaluse valida valguse ja rõõmu või pimeduse ja kurbuse vahel. Sel mehel on imetabane oskus suunata omatahtsi teiste kujutlusvõimet, ent tal enesel on sünge saladus. Ammu aega tagasi sõlmis ta kihlveo hr. Nicki - saatanaga - ning võitis surematuse. Sajandeid hiljem oma üht ja ainsamat kohates tegi doktor saatanaga järgmise leppe ning vahetas surematuse nooruse vastu tingimusel, et tema esmasündinu saab 16. sünnipäeval hr. Nicki omanduseks. Valentina vanus tiksub armutult lubatud verstaposti poole ning dr. Parnassus tahab teda iga hinnaga eesseisvast saatusest säästa. Hr. Nick saabub lubatud tasu järele, kuid hasartne loomus kisub teda taas kihlvedu muuta. Valentina saatuse otsustab see, kes võrgutab ära viis esimest hinge. Kohates teel hulka meeletuid, koomilisi ja mõjukaid tegelasi, lubab doktor tütre käe mehele, kes tal võita aitab. Võidujooks ajaga seab dr. Parnassuse silmitsi uskumatute takistustega. Samas on tal lootust päästa oma tütar ja heastada minevikus tehtud vead.

Tänapäeva maailmas toimuvas fantaasiarikkas muinasloos “Doktor Parnassuse Imaginaarium“ teeb oma viimase rolli Heath Ledger (“Pimeduse rüütel“). Filmis teevad kaasa veel Johnny Depp (“Kariibi mere piraadid“), Jude Law (“Sherlock Holmes“), Colin Farrell (“Palgamõrvarid Brügges“), Christopher Plummer (“Siseinfo“), Verne Troyer (“Austin Powers“), Lily Cole, Tom Waits (“Kohv ja sigaretid“) jt. Lavastas Terry Gilliam (“Vennad Grimmid“, “Parun Münchauseni seiklused“, “Monty Pythoni elu mõte“).


Levitaja: ACME FILM OÜ
Lavastaja: Terry Gilliam
Osatäitjad: Christopher Plummer, Katie Lyons, Richard Shanks, Lily Cole, Verne Troyer, Bruce Crawford, Johnny Harris, Lorraine Cheshire


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.