V nagu veritasu

V nagu veritasu

V for Vendetta

2h 13min  |  Põnevusfilm  |  Kinodes alates: 28.04.2006

Evey (Natalie Portman) on totalitaarse rezhiimi kanna all vaevleval Inglismaal elav noor töölisnaine. Ühel õhtul satub ta koduteel ohtlikku situatsiooni ning maskis mees, keda tuntakse nime all V (Hugo Weaving), päästab ta valitsuse agentide käest. Ehk kindlast surmast…

V on haritud ja kaastundlik ning pühendunud sellele, et vabastada oma kaaskodanikud jõu ja hirmu toel riiki juhtivatest võimudest, lähtudes põhimõttest "Rahvas ei peaks kartma oma valitsust. Valitsus peaks kartma oma rahvast."

Samas on ta ka kibestunud, kättemaksuhimuline, üksildane ja vägivaldne, ajendatuna isiklikust tasumisjanust. Diktatuuri küüsis piinleva rahva ainus lootus kavatseb lõpule viia selle, mis 1605. aastal Guy Fawkesil ebaõnnestus: ta kavatseb Parlamendi õhku lasta.



"V nagu veritasu" on Alan Moore'i ("From Hell", "Watchmen") samanimelise koomiksi alusel valminud sünge ulmepõnevik. Osades Natalie Portman ("Closer"), Hugo Weaving ("Matrix", "Sõrmuste isand"), Stephen Rea ("Crying Game"), John Hurt ("Hellboy"), Stephen Fry ("Pöidlaküüdi reisijuht galaktikas") jt. Lavastas James McTeigue, stsenaristideks on Larry ja Andy Wachowski ("Matrix").


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.