Star Wars: OSA II - Kloonide rünnak

Star Wars: OSA II - Kloonide rünnak

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

2h 22min  |  Seiklus  |  Kinodes alates: 17.05.2002

On möödunud 10 aastat sündmustest, mida saime näha legendaarse kosmosesaaga eelmises peatükis “Osa I – nähtamatu oht”. Padmé Amidala (Natalie Portman), kellest on saanud senaator, ei poolda suure armee loomist, nähes selles ohtu väiksemate päikesesüsteemide vabadusele. Peale kaht atendaadikatset senaatori elule määratakse tema ihukaitsjaks nooreks meheks sirgunud keevalise loomuga Anakin Skywalker (Hayden Christensen), kelle õpetaja on kogenud Jedi-rüütel Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor). Anakinis tekkivad tunded, mis ei jää sugugi vastukajata, hakkavad õige pea segama tema kohustuste täitmist. Krahv Dooku (Christopher Lee) poolt juhitavad kurjad jõud aga ei puhka ning õige pea leiavad Obi-Wan, Padmé ja Anakin end keset hiiglaslikku lahingut, mis muudab kogu galaktika saatuse igaveseks.

“Star Wars: Osa II – kloonide rünnak” on suurejooneline muinasjutt, mille loomiseks kasutatud seniolematuid eriefekte ning tehnika viimast sõna.

Peaosades Hayden Christensen (“Süütud enesetapud”), Natalie Portman (“Léon”) ja Ewan McGregor (“Moulin Rouge”). Lisaks neile teevad kaasa Samuel L. Jackson (“Shaft”), Christopher Lee (“Sõrmuste isand”), Ian McDiarmid (“Legend peata ratsanikust”), Jimmy Smits (“NYPD Blue”), Pernilla August (“Fanny ja Alexander”) jpt. Filmi lavastaja ja stsenarist on kogu saaga looja George Lucas, muusika kirjutas 5-kordne Oscari-võitja John Williams (“A.I.”), eriefektide eest vastutavat meeskonda juhib 8-kordne (!) Oscari-võitja Dennis Muren (“Jurassic Park”).

Kindlasti väärib filmi juures tähelepanu seegi asjaolu, et linateos alustab oma pealetungi Eesti kinosaalides samaaegselt nii Ameerika, kui ka ülejäänud maailmaga!


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.