Jõululugu

Jõululugu

Joulutarina

1h 23min  |  Kogupere  |  Kinodes alates: 28.11.2008

Kas olete kunagi mõelnud kuidas Jõuluvanast Jõuluvana sai? See on seni avaldamata lugu Jõuluvana elust. Hoolimata perekondlikust tragöödiast ja raskest elust, kasvas seal, kaugel Põhjamaal, hingematva maastiku taustal, üks suur ja puhas süda, täis armastust kogu maailma laste vastu.

Kaugel Lapimaa külas kaotab noor Nikolas õnnetul kombel oma pere ja kasvab üles külaelanike hoole all. Igal aastal, jõuluõhtul, kolib Nikolas järgmise pere juurde. Tänutäheks hakkab Nikolas tegema mänguasju pere lastele – lahkumiskingiks. Aastate möödudes koguneb kasuperesid aina rohkem ja rohkem ning õige pea on jõuluhommikul kingitused iga maja ukse taga. Kui küla tabab ikaldusaasta, ei jää külaelanikel muud üle kui saata Nikolas kaugele metsa, erakust puusepa Iisaki juurde õpipoisiks. Iisaki karmi õpetuse all saab Nikolasest osav puusepp, ta võib nüüd valmistada veelgi paremaid kingitusi ja töötada aina kiiremini. Samuti hakkab ta kandma punast kostüümi ja kasutama põhjapõtrade abi kinkide kohaleviimisel.

Aastad mööduvad. Nikolas on nüüd juba väga vana mees. Jõulukingitraditsiooni ähvardab oht igaveseks hääbuda, kui just imet ei juhtu.

Rezhissöör Juha Wuolijoki, Soome, 2007, pikkus 80 min.

Dubleeritud filmistuudios „Estinfilm“

Näitlejad: Argo Aadli, Madis Kalmet, Märten Puust, Indrek Sammul, Mia Susanna Sauter, Liina-Riin Olmaru, Are Uder, Harriet Toompere, Tarmo Männard, Mihkel Tikerpalu, Jaak Tammearu, Mai Mikiver, Katariina Kivi,

Matthias Vohu, Jüri-Saimon Kuusemets.

Tõlkija Piret Jalakas

Dublaazhi rezhissöör Katrin Kuusik

Dublaazhi helirezhissöör Koit Pärna

Produtsent Mati Sepping

OÜ Estinfilm 2008


Levitaja: Estinfilm


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.