Viljandi Kogukonnakino: Rimini

Viljandi Kogukonnakino: Rimini

Rimini

1h 54min  |  Komöödia, Draama  |  Kinodes alates: 22.05.2023

VILJANDI KOGUKONNAKINO

Skandaalse Austria filmitegija Ulrich Seidli uus film „Rimini“ linastub 22. mail Viljandi kinos Centrum.

Richie Bravo parimad ajad lembelauljana on küll ammu selja taha jäänud. Ta on end elutormide eest ankurdanud väikesesse Rimini kuurortlinna Itaalias, kus üritab juhukontserditega raha teenida. Suvituslinnas on väljapool tipphooaega aga elu troostitu ja toksiline trubaduur flirdib meeleheitlikult oma vääramatult vananeva publikuga, et kunagist kullasära veel kasvõi hetkeks kogeda. Unelmasse hakkab omalt poolt kaikaid kodarasse loopima äsja ta ellu tagasi ilmunud tütar, kes ei taha isalt midagi muud kui raha. Kitsikuses nurka aetud Richie Bravo peab hakkama astuma drastilisi samme.

Ulrich Seidl jätkab „Riminis“ oma tuttavlikku stiili – kujunduses valitsev groteskne kitš on organiseeritud väga puhta joonega staatilisse kaamerapilti, tegelased tegutsevad nii realistlikus maailmas, et sulavad kokku fiktsioon ja dokumentalistika. Nagu Seidli filmides ikka, tekib vaatajal tihtipeale tunne, et tahaks silmad ära keerata, aga Seidl ei keera. Richie Bravona teeb Michael Thomas sama unustamatu osa, kui tema etteaste Seidli absoluutses tippfilmis „Import / Export“, ja loomulikult võib ka „Riminit“ Seidli filmide hea tava kohaselt kerge vaevaga näha kriitilise kommentaarina Euroopa kui sellise aadressil.

„Rimini“ esilinastus 2022 Berliini Filmifestivali põhivõistlusprogrammis.

Viljandi Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital ja Forum Cinemas.


Levitaja: FILMSTOP
Lavastaja: Ulrich Seidl
Osatäitjad: Michael Thomas, Tessa Thompson, Hans-Michael Rehberg, Georg Friedrich


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid