Viljandi Kogukonnakino: Sparta

Viljandi Kogukonnakino: Sparta

Sparta

1h 41min  |  Draama  |  Kinodes alates: 27.03.2023

VILJANDI KOGUKONNAKINO

Geniaalse režissööri Ulrich Seidli värskeim film „Sparta“ linastub 27. märtsil Viljandi kinos Centrum. Film linastub rumeenia ja saksa keeles eesti-ja venekeelsete subtiitritega.

„Sparta“ on teine osa Seidli imelisest kinematograafilisest kolmeosalisest teosest olemise, armastuse, kuristike ja eriti selle teemal, kuidas minevik on moodustab vältimatult osa meie olevikust. „Sparta“ on järg filmile „Rimini“, mis linastus käesoleva aasta Berlinale võistlusprogrammis ja pälvis hulganisti kiitust Palići Filmifestivalil.

Ewald (Austria ikka ja alati suurepärane enfant terrible Georg Friedrich) kolib Austriast Rumeeniasse, et puhta lehena alustada. Kallimast lahku läinud, muudab ta rühma Rumeenia poistega mahajäetud koolimaja Sparta-nimeliseks džuudolaagriks, mis tegelikult kujutab endast kantsi.

Kui „Rimini“ on Lynchi „Metsikute südamete“ stiilis naljakas film, hea maitse piiril mängivat muusikat ja näitlemist, siis „Sparta“ on tundlik, vaoshoitud, lausa vaga. Taas kord moodustub Ulrichi meisterlikkusest lavastajana ja tema kolleegide osavusest tervik, tõeline unistuste meeskond. Mainigem vaid montaaži la grande dame’i Mona Willi.

Pühendame linastuse hiljuti lahkunud silmapaistva näitleja Hans-Michael Rehbergi mälestusele, kes tegi selles filmis oma viimase rolli.

- Niki Nikitin

Viljandi Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: FILMSTOP
Lavastaja: Ulrich Seidl
Osatäitjad: Georg Friedrich, Hans-Michael Rehberg, Florentina Elena Pop


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid