Viljandi Kogukonnakino: Suur noos

Viljandi Kogukonnakino: Suur noos

Hetki lyö

2h 3min  |  Komöödia, Krimi  |  Kinodes alates: 05.12.2022

VILJANDI KOGUKONNAKINO

Pärast kaht Veneetsias („Külaline“ ja „Nad on põgenenud“) ning üht Cannes’is („Koerad ei kanna pükse“) esilinastunud filmi on kõige hullumeelsem soomlane J-P Valkeapää jõudnud tagasi oma järgmise filmiga "Suur noos", mis linastub 5. detsembril Viljandi kinos Centrum. Film linastub soome keeles eesti-ja ingliskeelsete subtiitritega.

Kui 20 aastat trellide taga istunud pangaröövel vanglast vabaneb, saab tema endine naine, kunagine missikonkursi teine printsess, kes on end koos poja ja uue kaaslasega Hispaania päikeserannikul lokaali pidades põhja joonud, haisu ninna suurest rahast, mida tema eest on varjatud. Ellujääja hingega Marjaleena haarab sündmuste keerises ohjad enda kätte! Tulemuseks on lõbus mürgel, kust ei puudu tagaajamine, pantvangid ja laibad.

Soome kinokunsti pahapoiss ja Eesti publiku hulgas populaarsust kogunud režissöör J.P Valkeapää jõuab novembri keskpaigast kinodesse oma uue filmiga "Suur noos". Ühe peaosalisena teeb filmis kaasa armastatud eesti näitleja Pääru Oja ning sel korral näeb meest hoopis teistsuguses filmirollis, kui sellega harjutud ollakse.

Oma eelmise tööga "Koerad ei kanna pükse" Eestis tuntuks saanud Soome režissöör Jukka-Pekka Valkeapää värske musta kriminaalkomöödia "Suur noos" kaastootjaks on Evelin Penttilä ja Stellar Film, operaator Meelis Veeremets ja grimmikunstnik Kaire Hendrikson. Filmis näeb kandvas rollis eestlasest transnaist Ninjat kehastavat Pääru Oja.

Viljandi Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Stellar Film OÜ
Lavastaja: Jukka-Pekka Valkeapää
Osatäitjad: Pääru Oja, Outi Mäenpää, Johannes Holopainen, Ilkka Heiskanen


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid