Viljandi Kogukonnakino: Murina

Viljandi Kogukonnakino: Murina

Murina

1h 36min  |  Draama  |  Kinodes alates: 19.12.2022

VILJANDI KOGUKONNAKINO: VALNER VALME KINOKOOL

Kultuuriajakirjanik ja filmisõber Valner Valme soovitab erilist filmi, mida kõik viljandlased nägema peaksid. Kinokooli seansi juhatab sisse Valner Valme.

Mullusel Cannes’i filmifestivali parimaks debüütfilmiks tunnistatud psühholoogiline draama "Murina" linastub 19. detsembril Viljandi kinos Centrum. Film linastub horvaatia keeles eesti-ja venekeelsete subtiitritega.

Julija elab koos oma vanematega paradiisi meenutaval Horvaatia saarel imekaunis Aadria meres. Ometi tunneb neiu, et ta on lõksus. Teda ärritab pidevalt oma ebaõnnestunud karjääri üle kurtev võimukas isa. Teda ärritab ka ema, kes ei suuda isa karmile käele vastu hakata. Nii tunnebki Julija end kõige paremini vees, sest meri on ainus koht, mis pakub talle vabadust ja võimalust köidikuist pääseda. Kui Julija kodusaarele tuleb külla isa vana sõber ja endine kolleeg, on neiu koheselt võlutud. Mees kuulub hoopis teise maailma, just sinna, kuhu Julija tahab iga hinna eest võimalikult kiiresti põgeneda.

Murina tunnistati mullusel Cannes’i filmifestivali parimaks debüütfilmiks – Kuldkaamera võitjaks. Režissöör Martin Scorsese uskus sellesse filmi ja liitus produtsentidega. Filmis on palju Horvaatia päikest, Aadria merd, imelist loodust ja kauneid inimesi, teisisõnu – suve. Veenev töö noorelt näitlejannalt Gracija Filipovic, huvitav perekonnaportree ja imelised veealused stseenid mureenipüügist!

Filmi režissöör Antoneta Alamat Kusijanović ei saanud Cannes’is auhinnatseremoonial viibida, kuna samal ajal sündis Horvaatias tema esimene poeg. Cannes’i festival õnnitles teda eluaegse festivalipääsmega.

Viljandi Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: A One Films Estonia OÜ
Lavastaja: Antoneta Alamat Kusijanovic
Osatäitjad: Gracija Filipovic, Danica Curcic, Cliff Curtis, Leon Lucev


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid