20. MAFF: Looduse valvurid

20. MAFF: Looduse valvurid

Luomakunnan vartijat

1h 15min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 26.09.2022

Viljandi Kogukonnakino toob 20. Matsalu loodusfilmide festivali (MAFF) valitud filmid Viljandi kino Centrumi ekraanidele. Filmid linastuvad 26., 27. ja 29. septembril. 30. septembril linastub MAFFi võidufilm või eriauhinna pälvinud film.

20. MAFFi kino Centrumi programmi esimene film on 26. septembril linastuv põnev Soome dokumentaalfilm "Looduse valvurid". Film linastub ingliskeelsete subtiitritega.

Filmi tegevus toimub Turkanas, Põhja-Keenia viljatus poolkõrbe piirkonnas, mida peetakse inimkonna hälliks. Keset liiva ja okaspõõsaid, soolase Turkana järve kaldal, elavad Daasanachi nomaadid. Meie peategelane, etnobioloog Álvaro Fernández-Llamazares, Helsingi ülikooli teadlane, saabub piirkonda, et uurida inimeste suhet loodusega. Ta sõbruneb kohaliku Job Nasakiga, kes tutvustab Álvarole oma rahva igapäevaelu.

Álvarole avaldavad muljet põlisrahva traditsioonilised loomalood ja tal palutakse kirjutada neist esimene daasanachikeelne raamat. Lood räägivad loodusest, kus seiklevad mitmesugused metsloomad. Aga naabruses asuv looduspark näeb välja viljatu ja tühi, metsloomi seal enam peaaegu pole ja lapsed pole neid kunagi näinud. Nii algab põnev lugu inimkonna hällist, iidsetest lugudest, nomaadide ellujäämisvõitlusest, kadunud loomadest, hõimusõdadest ja eelajaloolistest fossiilidest.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Matsalu loodusfilmide festival
Lavastaja: Iiris Härmä


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.