Viljandi Parandusfestival: Moest väljas

Viljandi Parandusfestival: Moest väljas

Moest väljas

1h 0min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 09.09.2022

Septembrikuine Viljandi Kogukonnakino on osa UNESCO loovlinn Viljandi Parandusfestivali satelliitprogrammist. Filmivalikul on lähtutud sellest, et parandamine ei ole ainult teguviis vaid tähendab ka oma elulaadi lahtimõtestamist ja ümberdisainimist. Teemat aitavad viljandlastele lähemale tuua vestlusringid erinevate ekspertidega nii Viljandist kui mujalt.

Viljandi Parandusfestivali filmiprogrammi kolmandaks ja ühtlasi ka viimaseks filmiks on Jaak Kilmi ja Lennart Laberenzi dokumentaalfilm "Moest väljas". Film linastub 9. septembril Viljandi kinos Centrum kell 18.00. Filmile teeb sissejuhatuse UNESCO loovlinn Viljandi linnameister Marta Moorats.

Me elame globaalse tarbimise ajastul kus tarbimistempo üha kiireneb. Ei ole saladus, et moetööstus on selle tarbimisralli esirinnas. Tuhanded vabrikud kolmandas maailmas ei tooda mitte ainult rõivaid erinevatele suurfirmadele, vaid ka tonnide viisi mürgiseid jäätmeid.

Moedisainer Reet Ausil on ambitsioonikas plaan muuta maailma. Ausile näib, et ainus viis kahjuliku moetööstusega võitlemiseks on süsteemi muutmine seestpoolt. Jaak Kilmi ja Lennart Laberenzi film “Moest väljas” jälgib Reet Ausi teekonda Tallinnast läbi Euroopa moelavade ja Lõuna-Ameerika puuvillaväljade otse masstootmise epitsentrisse Bangladeshi.

Film on üles võetud aastatel 2009-2014.

Film linastub eesti keeles subtiitriteta.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Viljandi kogukonnakino
Lavastaja: Jaak Kilmi, Lennart Laberenz


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.