Majakas

Majakas

The Lighthouse

1h 49min  |  Draama, Õudus, Fantaasia  |  Kinodes alates: 28.03.2022

Robert Eggersi ("The Witch") auhinnatud psühholoogiline põnevik "Majakas" linastub Viljandi Kogukonnakinos 28. märtsi õhtul kinos Centrum. Film linastub inglise keeles subtiitriteta.

Kui Ephraim Winslow (Robert Pattinson) ühel üksildasel saarel Thomas Wake’ilt (Willem Dafoe) majakavahi kohustused üle võtab, on see mõeldud lihtsalt ajutise pelgupaigana minevikusündmuste eest. Wake’il ei õnnestu aga saarelt lahkuda ja kaks eri koolkonna meest alustavad elu- ja surmatantsu kummalises suhtes, mis muutub iga tõusu, mõõna ja kummalise nägemusega, mida neile pakub saar, kus ei tundu kõik kaugeltki korras olevat.

Robert Eggersi teine mängufilm „Majakas“ pole mitte üksnes haarav psühholoogiline põnevik, vaid ka aukartustäratav uurimustöö 19. sajandi lõpu kommetest, keelest ja väljanägemisest. Sarnaselt oma debüütfilmile „Nõid“ suudab Eggers siin luua täiesti oma maailma, kus tonaalsus liigub väga kiiresti koomikast traagika ja õuduseni ning siis tagasi.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Park Circus
Lavastaja: Robert Eggers
Osatäitjad: Willem Dafoe, Robert Pattinson


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.