Kuldne Mask kinos: Romeo ja Julia

Kuldne Mask kinos: Romeo ja Julia

Золотая Маска в кино: Ромео и Джульетта

2h 40min  |  Ballett  |  Kinodes alates: 20.10.2021

Etendused toimuvad Coca-Cola Plazas 20. ja 31. oktoobril ning 11. novembril!

2021. aastal laiendab „Kuldne Mask Eestis“ oma programmi ja esimest korda toimuvad vene teatrite etendused mitte ainult lavadel vaid ka kinodes. Eesti vaatajad saavad näha Jekaterinburgi teatri Ural Opera Ballet „Romeo ja Julia“ balletietendust, mis salvestati projekti „Kuldne Mask kinos“ raames koostöös TheatreHD-ga.

Koreograaf Vjatšeslav Samodurovil on õnnestunud luua täiesti originaalne versioon. Kolmevaatuselises etenduses on ta loobunud nii draama-balleti žanrist kui ka Angelin Preljocaj’i radikaalsest stiilist. Kuna autor ei püüdnudki kõiki Shakespeare’i tragöödia süžeelisi keerdkäike, loobus ta praktiliselt pantomiimist ning laseb tantsul ning plastilisusel lugu jutustada ning tundeid väljendada.

Samodurov pole ohverdanud ei tunnete jõudu, ei mängu temperamendiga, ei dramaatikat. Ta seadis endale veelgi keerulisema ülesande, pakkudes välja teater teatris lahenduse: publik on kohal, aga näitlejad ei mängi mitte etendust, vaid truppi, kes harjutab alles tulevaseks etenduseks, mis annab tegevusele, tunnetele ja mõtetele lisamõõtme; vaatajale aga terve valiku emotsioone ning noortele esinejatele võimaluse areneda näitlejatena ning kasvada inimesena.

Ballett kolmes vaatuses

William Shakespeare’i samanimelise tragöödia alusel

Muusika: Sergei Prokofjev

Koreograafia: Vjatšeslav Samodurov

Libreto: Leonid Lavrovski, Adrian Piotrovski, Sergei Prokofjev ja Sergei Radlov William Shakespeare'i samanimelise tragöödia põhjal

Dirigent: Pavel Kinitšev

Kunstnik: Anthony Macilwaine

Kostüümikunstnik: Irena Beloussova

Valguskunstnik: Saymon Bennison

Näitlejad: Jekaterina Sapogova, Aleksandr Merkušev, Igor Budõtsõn, Gleb Sagejev, Sergei Kraštšenko, Viktor Mehhanošin, Anastassia Bagajeva, Nadežda Šamšurina, Karina Rafalson, Andrei Veškurtsev, Stepan Kossõgin, Anastassia Rakitina, Veronika Selivanova, Miki Nishiguchi, Kyonsun Pak, Ksenja Panova, Tomokha Terada, Aleksei Seliverstov


Levitaja: CoolConnections
Lavastaja: Vjatšeslav Samodurov


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.