Tulilind

Tulilind

Firebird

1h 47min  |  Draama, Romantika  |  Kinodes alates: 29.10.2021

Filmi sündmused leiavad aset 1970ndatel aastatel Nõukogude Liidu poolt okupeeritud Eestis, NSV Liidu õhuväes, kus kolme peategelase vahel põimub ohtlik armukolmnurk. Sõpruse ja keelatud armastuse piire kompavad keerulise iseloomuga ajateenija Sergey, tema sõbratar Luisa, kes on baasiülema sekretär ning julge ja sarmikas noor hävituslendur Roman. Samal ajal kui Sergey peab silmitsi seisma oma minevikuga, satub ohtu nii Romani karjäär kui ka Luisa perekond. Kõik kolm riskivad oma vabaduse ning eludega, sest Nõukogude režiim ja KGB uurimisorganid on halastamatud.

Peaosades mängivad Tom Prior („The Theory of Everything“, „Kingsman: The Secret Service“), Oleg Zagorodnii („The Choice“, „Dzhamayka“) ja Diana Pozharskaya („The Unknown Soldier“, „Hotel Eleon“). Filmis osalevad olulistes rollides ka mitmed tuntud ja armastatud Eesti näitlejad nagu Margus Prangel, Ester Kuntu ja Kaspar Velberg.

Võttepaikadena on filmis kasutatud mitmeid ajalooliselt märgilisi kohti Tallinnas, Pärnus ja Ida-Virumaal.

"Tulilind" on Harvardi lõpetanud ja Lõuna-California Ülikoolis end täiendanud Peeter Rebasele režissöörina esimene täispikk mängufilm. Stsenaariumi autorid on Peeter Rebane ja Tom Prior, produtsent Brigita Rozenbrika.


Levitaja: Lucky Laika Distribution
Lavastaja: Peeter Rebane
Osatäitjad: Tom Prior, Diana Požarskaja, Oleg Zagorodnii, Jake Thomas Henderson, Margus Prangel, Nicholas Woodeson, Ester Kuntu, Kaspar Velberg


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid