KINOKLASSIKA: Gladiaator

KINOKLASSIKA: Gladiaator

Gladiator

2h 35min  |  Draama, Märul, Seiklus  |  Kinodes alates: 04.08.2021

Augusti kinoklassika on vanameister Sir Ridley Scotti 2000. aasta ajalooline seiklusfilm "Gladiaator". Linastused toimuvad augustikuu kolmapäeviti kinos Coca-Cola Plaza.

Viie Oscariga, sealhulgas parima filmi ja parima meespeaosatäitja kuldmehikestega pärjatud suurejooneline ajalooline seiklusfilm "Gladiaator" on režissöör Ridley Scotti üks suurimaid linateoseid ja näitleja Russell Crowe`i eepiline läbilöögifilm, millest on aja jooksul saanud armastatuim seiklusfilm läbi aegade.

Rooma kuulsaim väejuht Maximus (Russell Crowe) on saavutanud järjekordse võidu impeeriumi vaenlaste üle. Võitja ise aga unistab tagasipöördumisest koju oma naise ja lapse juurde, kuhu ta pole pääsenud juba rohkem kui 2 aastat. Sureval keisril Marcus Aureliusel (Richard Harris) on aga teised plaanid: ta palub, et Maximusest saaks tema mantlipärija. Keisri sellisest sammust raevunud poeg Commodus (Joaquin Phoenix) annab kiiresti käsu kindrali ja ta pere tapmiseks.

Maximusel õnnestub küll vaevu eluga pääseda, kuid ta langeb orjusesse ning satub gladiaatoreid koolitava Proximo (Oliver Reed) hoole alla. Nüüd, kasutades areenil verd valades samu oskusi, mis temast kunagi eduka väejuhi tegid, mõtleb Maximus ainult sellest, kuidas alatule Commodusele kätte maksta. See võimalus võib saabuda varem, kui ta unistadagi oskab.

"Gladiaatori" maailma esilinastus toimus 2000. aasta 1. mail Los Angeleses.

NB! Film linastub inglise keeles ilma subtiitriteta.


Levitaja: Park Circus
Lavastaja: Ridley Scott
Osatäitjad: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Djimon Hounsou, Richard Harris, Derek Jacobi


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.