Tomatid ja Wagner

Tomatid ja Wagner

When Tomatoes Met Wagner

1h 12min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 30.06.2021

Film linastub Viljandi Kogukonnakino Erikolmapäeva raames 30. juunil Viljandi kinos Centrum. Film linastub kreeka keeles eesti-ja venekeelsete subtiitritega.

Suured majandus- ja ökokriisid nõuavad inimestelt avatud mõtlemist. Väljasurevas Kreeka külakeses, napilt 30 elanikuga Eliases, kus puuduvad poed, koolid ja kirik, asuvad kohalikud farmerid ellu viima seninägematut projekti. Uskudes klassikalise muusika tervendavat mõju põllusaaduste kasvule, panevad nad püsti suured kõlarid, mis paitavad ööd ja päevad Wagneri muusika saatel tomatite kõrvu. Kas uutmoodi lähenemine põllumajandusele aitab aga suremisele määratud küla ja farmipidajaid kriisist välja tulla?

Kreeka poolt Oscarile esitatud dokumentaalfilm on tragikoomiline pilguheit ühe kommuuni igapäevaelule, kus pole kadunud usk, et kõik on võimalik, kui teha oma tööd hoole ja armastusega.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva ja kolmapäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja Erikolmapäevade dokfilmide programmi kogu maailmast. Kord kuus toimub ka Kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme kureerimisel.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Otaku
Lavastaja: Marianna Economou


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid