Natura Urbana

Natura Urbana

Natura Urbana: The Brachen of Berlin

1h 12min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 16.06.2021

Film linastub Viljandi Kogukonnakino Erikolmapäeva raames 16. juunil Viljandi kinos Centrum kell 18.45. Film linastub inglise ja saksa keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Berliini maastikud kujundati ajaloo võtmehetkedel radikaalselt ümber, et tekitada hulgaliselt ebatavalisi või ootamatuid elupaiku. Sõjajärgsetel aastatel domineerisid linnas kummalised killustikumaastikud, mis sattusid suure kultuurilise ja teadusliku huvi keskpunkti. Külma Sõja aegne geopoliitiline jaotus muutis Lääne-Berliinist tekkinud “saarelinna” eksperimentaalseks tsooniks. Müüri langemisega 1989. aastal tekkis mahajäetud hoonete vahele ja mööda endist “surmavööndit” mitmeid uusi tühimikke. Filmi fookuses olev Brachen ehk söötis olev maa ühendab omavahel mitmed aktuaalsed teemad maailma linnades: avaliku ruumi tähenduse muutumine, ökoloogiliste teadmiste roll linnapoliitikas ja see, kuidas marginaalsed ruumid linnas on olnud kultuurilise ja teadusliku inspiratsiooni allikaks.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva ja kolmapäeva õhtul väärtfilme, kinoklassikat ja Erikolmapäevade dokfilmide programmi kogu maailmast. Kord kuus toimub ka Kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme kureerimisel.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Louise Moschetta
Lavastaja: Matthew Gandy


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.