Tšernobõl

Tšernobõl

Чернобыль

2h 16min  |  Draama, Ajalugu  |  Kinodes alates: 11.06.2021

Tšornobõli tuumajaama plahvatusest ja põlengust möödus aprillis 35 aastat. Katastrooffilm "Tšernobõl" heidab pilgu koletu kaose keskmes tegutsenud tavalistele inimestele, kelle ennastsalgavus ja ohverdused hoidsid ära veelgi suurema katastroofi, mille tulemusel oleks aastakümneteks muutunud elamiskõlbatuks tsooniks ka suur osa mandri-Euroopast.

Elektrijaama tuletõrjuja Aleksei, insener Valeri ning sõjaväetuuker Boris ei ole kangelased. Nad on mehed, kes teevad oma tööd ning hetkel on selleks põleva reaktori all olevast veehoidlast vee ärajuhtimine. Võimalik enesetapumissioon ei ole kergete killast: korraliku tegevusplaani koostamiseks puudub aeg, koridorid on üle ujutatud, nähtavus pea olematu, lisaks sellele muutub vesi üha kuumemaks. Sellest hoolimata nad lähevad, sest pole kedagi teist.

Filmi lavastajaks ja peaosatäitjaks on vene kino superstaar Danila Kozlovski ("Treener"). Lisaks talle teevad kaasa Filip Avdejev, Oksana Akinšina, Nikolai Kozak, Ravšana Kurkova, Igor Tšernevitš, Pjotr Tereštšenko, Artur Betšastnõi, Andrei Artšakov ja Samvel Tadevosjan.


Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: Danila Kozlovski
Osatäitjad: Danila Kozlovski, Oksana Akinshina, Filip Avdeev, Ravshana Kurkova


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.