Lumekuninganna

Lumekuninganna

1h 50min  |  Seiklus, Fantaasia, Kogupere  |  Kinodes alates: 13.12.2021

1985. aasta ETV lastelavastus ja lapsepõlve lemmik „Lumekuninganna” linastub Viljandi Kogukonnakinos 13. detsembril Viljandi kinos Centrum kell 19.00.

Trips-traps trule, pure-pase plure! Ühel õhtul, kui Kaj läbi akna lumesadu vaatas, nägi ta, kuidas üks valge lumehelves tema pilgu all aeglaselt imekauniks naiseks muutus. Naine oli küll jääst, aga ometi elus! Kaj kohkus, kui kuulis, et võõras teda nimepidi kutsus ja ise seepeale kadus. Poiss ei teadnud, et oli näinud Lumekuningannat!

Telelavastuse H. C. Anderseni muinasjutu ainetel lavastasid Virve Koppel ja Ivo Eensalu, helilooja Tõnu Naissoo, kunstnik Tiiu Übi, laulutekstid kirjutas Ott Arder ja tantsud seadis Peeter Karell. Kõhedavõitu, kuid lummavas muinasjutuloos mängivad ja laulavad: Lumekuninganna - Ülle Kaljuste, muinasjutuvestja - Andrus Vaarik, nõunik - Lembit Ulfsak, Gerda - Maarja Tali, Kaj - Martin Nurm, röövlid - Ivo Eensalu, Ott Arder, Tõnu Saar ja Siim Rulli, röövlite pealik - Luule Komissarov, röövlitüdruk - Lydia Roos, kuningas - Enn Kraam, prints Klaus - Teet Kask, printsess Elsa - Anu Presjärv, põhjapõder - Peeter Karell, ronk Karl - Guido Kangur, vares Klaara - Helene Vannari, vanaema - Elvi Koppel.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul kell 19.00 väärtfilme, kinoklassikat ja aeg-ajalt mahub programmi ka Erikolmapäevad dokfilmide programmiga kogu maailmast. Kord kuus toimub ka Kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme kureerimisel.

Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Viljandi kogukonnakino
Lavastaja: Virve Koppel, Ivo Eensalu
Osatäitjad: Ülle Kaljuste, Andrus Vaarik, Lembit Ulfsak, Maarja Tali


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid