Autoportree

Autoportree

Selvportrett

1h 20min  |  Dokumentaal  |  Kinodes alates: 30.11.2020

Film linastub Viljandi Kogukonnakino eriürituse raames 30. novembril Viljandi kinos Centrum kell 19.00.

Kurbilus lugu tüdrukust, kes ei tahtnud suureks saada.

Lene Marie Fossen oli 10-aastane, kui ta otsustas, et peatab aja. Ta hakkas järjest vähem sööma. See aitas ängi, kurbuse ja valu vastu – ta vihkas ennast. Aga tõi kaasa ka haigestumise anoreksiasse, millega Lene Marie võitles kokku üle 20 aasta. Piinav haigus närvutas tema keha ja ka mõtted. Kuni ta avastas fotograafia – see hoidis teda elu küljes kinni. Ka fotograafiaga sai peatada aega. Oma hääbumise jäädvustas Lene Marie väga erilistel piltidel, mida on nüüdseks eksponeeritud mitmel pool maailmas. "Ma ei taha, et mind mäletataks anorektiku, vaid fotograafina,” ütles ta ise.

Šokeeriv, aus ja usalduslik, samas väga ilus film kunsti võimest rahustada vaevatud meelt ja süstida lootust – anda oma elule tagasi mõte. Linateos on võitnud mitu publiku- ja kriitikute auhinda rahvusvahelistelt festivalidelt ja kandideerib ühtlasi aasta parima Norra filmi preemiale – koos mängufilmidega!

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme ning kinoklassikat kogu maailmast. Kord kuus toimub ka Kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme kureerimisel. Väärt filmielamust toetab Eesti Kultuurkapital, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Viljandi linn ja Forum Cinemas.


Levitaja: Viljandi kogukonnakino
Lavastaja: Katja Høgset, Margreth Olin, Espen Wallin


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid