PÖFF eriseanss: Rumal noor süda

PÖFF eriseanss: Rumal noor süda

Hölmö nuori sydän

1h 32min  |  Komöödia  |  Kinodes alates: 23.10.2019

PÖFFi eriseanss: "Rumal noor süda"

Oh neid tänapäeva noori küll, võiks mõni konservatiivsem vaataja nüüd kahe käega peast kinni haarata: 15-aastased lapsed saavad lapse! Las nad haaravad pealegi. "Rumal noor süda" tabab midagi väga olulist meie aja rahutute noorte elust – asjata pole seda esitatud ka Oscarile!

Kui 15-aastane Lenni kuuleb, et tema tüdruksõbrast klassiõde Kiira on rase, ei poe ta vastutusest kõrvale ja otsustab tulevasele lapsele isaks hakata, kuigi ei tea päris täpselt, kuidas see käib. Vaata et üleöö täiskasvanute maailma astuvate noorte suur armastuslugu on täis väiksemaid ja suuremaid tagasilööke, aga kõigi raskuste kiuste paistab tunneli lõpus siiski valguskiir.

Soome režissööri Selma Vilhuneni linateos võitis tänavu ühel maailma nimekamal, Berliini filmifestivalil parima noortefilmi Kristallkaru. On tähelepanuväärne, et seda annab välja žürii, kuhu kuuluvad 14–18-aastased noored ise. Tegu on ühtlasi viimase aja Soome filmikunsti ühe edukama linateosega, mis alustas oma rahvusvahelist levi eelmise aasta lõpus Toronto filmifestivalil.

Peaosades mängivad silmapaistvalt Jere Ristseppä ja Rosa Honkonen, film on valminud Kirsikka Saari stsenaariumi järgi, mille eest autor võitis Soome rahvusliku filmiauhinna Jussi. Kokku kandideeris "Rumal noor süda" tänavu kuuele Jussile, sh parima filmi ja režii kategoorias.

Augustikuisel PÖFFi armastusfilmide festivalil Tartuff, kus "Rumal noor süda" esimest korda Eestis ekraanile jõudis, tõi see Tartu Raekoja platsile ligemale 2300 vaatajat, olles üks festivali populaarsemaid filme. Nüüd on seda võimalik näha teist ja tõenäoliselt viimast korda.


Levitaja: Info puududb
Lavastaja: Selma Vilhunen
Osatäitjad: Rosa Honkonen, Jere Ristseppä, Ville Haapasalo


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.