Maria paradiis

Maria paradiis

Marian paratiisi

1h 50min  |  Draama  |  Kinodes alates: 10.01.2020

Filmi sündmused on inspireeritud karismaatilisest Maria Åkerblomist ja tema rajatud kristlikust ususektist, mis tegutses 1920ndatel Helsingi lähistel asuvas Toivola häärberis. Orvuks jäädes sektiga liitunud 15-aastane Salome usub siiralt Maria lubadusi juhtida oma kogudus tõotatud maale. Üle kõige tahab ta ära teenida naise soosingut ja armastust ning on oma elu täielikult usule pühendanud. Ka siis, kui Mariat süüdistatakse mõrvakatses ja ta arreteeritakse, on Salome jätkuvalt tema süütuses veendunud.

Filmi režissöör on Zaida Bergroth ning filmis mängivad Pihla Viitala, Satu-Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Rein Oja, Katariina Tamm, Ott Aardam ja teised. Filmi kunstnik on Jaagup Roomet ja kostüümikunstnik Eugen Tamberg.

Zaida Bergroth on kaasaegse käekirjaga rahvusvaheliselt tunnustatud Soome naisrežissöör ja stsenarist. Tema filmidele on iseloomulik näiliselt veatu pealispind, mille varjus hiilib aga midagi õudusttekitavat. Kõik Bergrothi filmid on jõudnud mainekale Toronto rahvusvahelisele filmifestivalile. Just seal jõudis 2019. aasta septembris maailma kinopubliku ette ka Bergrothi neljas täispikk mängufilm „Maria paradiis“. See tõsielul põhinev film portreteerib vastuolulist Maria Åkerblomi, karismaatilist, kuid despootlikku kristliku ususekti liidrit 1920ndate Soomes. „Maria mõistis inimeste hirme ja unistusi ning teadis, kuidas neid enda huvides ära kasutada. Tema hirmutav mõju oma järgijate üle paelus mind väga,“ ütleb režissöör.


Levitaja: Stellar Film OÜ
Lavastaja: Zaida Bergroth
Osatäitjad: Pihla Viitala, Satu Tuuli Karhu, Saga Sarkola, Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Rein Oja, Jan Korander


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.