KINOKLASSIKA: Matrix

KINOKLASSIKA: Matrix

The Matrix (2019)

2h 16min  |  Märul, Ulmefilm  |  Kinodes alates: 03.07.2019

Alates 3. juulist olete oodatud Coca-Cola Plazasse nautima Lana Wachowski ja Lilly Wachowski 1999. aasta kultusliku hittfilmi "Matrix".

On olemas kaks reaalsust: see, milles me päevast päeva elame, ja teine, mis asub selle taga. Neo (Keanu Reeves) otsib tõde Matrixi kohta, millest ta on kuulnud vaid arglikke sosinaid ja kuulujutte. See on midagi salapärast ja ohtlikku ning Neo on kindel, et see kontrollib kõigi inimeste elusid. Ta usub, et Morpheus (Laurence Fishburne), keda peetakse kõige ohtlikumaks meheks maailmas, on just see, kes suudaks anda vastuse küsimusele: mis on Matrix? Ühel õhtul võtab Neoga ühendust Trinity (Carrie-Anne Moss), kes juhatab ta uude ja põnevasse maailma. Maailma, kus varitsevad lugematud ohud, sest on olemas neid, kes püüavad Matrixi saladust iga hinna eest kaitsta. Eriti ohtlikuks vastaseks on agent Smith (Hugo Weaving), halastamatu verekoer, kelle meetodid on sama jubedad kui tema poolt varjatav saladus. Neo, Morpheus ja Trinity alustavad sellegipoolest võitlust, kuna neil pole lihtsalt muud võimalust.

“Matrix” oli omal ajal tõeliselt teedrajav, ülimalt originaalne ja seninägematute eriefektidega täidetud sci-fi actionfilm, mille stsenaristideks ja lavastajateks olid Lana ja Lilly Wachowski. Peaosades Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Joe Pantoliano, Hugo Weaving ja paljud teised. "Matrixi" filmide rohked võitlusstseenid muudab tavalisest tunduvalt elavamaks ja ehtsamaks Hongkongi tippkoreograafi Yuen Wo-Pingi ja tema meeskonna töö, mille tulemusel sooritavad näitlejad suurema osa oma trikkidest ise.

"Matrix" tuleb Coca-Cola Plazas näitamisele kõigil juulikuu kolmapäevadel.

KINOKLASSIKA sündmustesarja raames näitamisele tulevad filmid on kõik digitaalselt taastatud. Minimaalselt 2K resolutsiooni ja kvaliteetse 5.1 heliga.

NB! Film linastub inglise keeles ilma subtiitriteta.


Levitaja: Park Circus
Lavastaja: Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Osatäitjad: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Laurence Fishburne, Hugo Weaving, Joe Pantoliano


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.