KINOKLASSIKA eri: Briani elu

KINOKLASSIKA eri: Briani elu

Life of Brian

1h 34min  |  Komöödia  |  Kinodes alates: 18.04.2019

Monty Pythoni legendaarne "Briani elu" (Life of Brian) tähistab 40. aastapäeva!

Ainult ühel õhtul 18. aprillil saab kinos Coca-Cola Plaza seda suurepärast kultuskomöödiat taaskord nautida.

Kõikidele eriseansi külastajatele kingime 40. aastapäevaks loodud eksklusiivse Monty Pythoni "Briani elu" kingipaki, milles peituvad toredad üllatused kõigile kultusfilmi austajatele: "Briani elu" 40. aastapäeva plakat, kleepsupakk, väljalõigatav paberist habe, origami kivi, koomiku Sanjeev Bhaskari essee "Why Monty Python's foul, disgusting and blasphemous Life of Brian wouldn't get made today" ja "Always look on the bright side of life" laulusõnad.

Film linastub inglise keeles ingliskeelsete subtiitritega.

Monty Pythoni 1979. aasta film on nii religiooni kui ka Hollywoodi piibellikke lugusid salvav anarhiline satiir. Selle väga vastuoluliseks osutunud filmi näitamine oli esialgu mitmetes riikides keelatud, nüüd aga nimetatakse seda sageli kõigi aegade parimaks komöödiaks. Monty Pythoni liikme Terry Gilliami sõnul „rebib see alasti maailma, mille oleme endale loonud, ja paneb sind selle üle naerma“.

Tegevus toimub Juudamaal Issanda aastal 33, kus meeleheiteni viidud roomlased püüavad veidigi korda luua. See on kaose ja muutuste aeg ning puudust ei tule ka messiatest ja järgijatest, kes on valmis neisse uskuma. Sündmuste keskmes on Brian Cohen, mees, kes saab rea absurdete asjaolude tõttu messiaks seda ise soovimata. See annab tervele Monty Pythoni meeskonnale (Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ja Michael Palin) rohkelt võimalusi erinevates rollides särada. Küsimuse alla seatakse kõik alates endistest pidalitõbistest, Pontius Pilatusest ja kauplemise kunstist ja lõpetades revolutsionääride, hullumeelsete prohvetite, religioosse fanatismi, Rooma tsentuuriote ja ristilöömisega.


Levitaja: Trafalgar Releasing
Lavastaja: Terry Jones
Osatäitjad: Graham Greene, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terence Bayler


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid