Nocturama

Nocturama

2h 10min  |  Draama, Põnevik  |  Kinodes alates: 05.05.2017

Hommikune Pariis kihab tavapärases argisaginas. Kaamera asub jälgima käputäit eripalgelisi noori. Tegemist on äärmiselt kirju kambaga - läbilõige tänapäeva Prantsusmaa elanikkonnast. Nad tegutsevad kahtlaselt koordineeritult, liikudes ärevusttekitava eesmärgipärasusega läbi suurlinna metroode ja tänavate labürindi. Kes nad on? Mida nad taotlevad?

Lõpuks jõuavad nad kõik samasse kohta - ühte tohutusuurde luksuslikku kaubamajja (mis peaks olema tuttav Leos Carax' filmi "Holy Motors" fännidele). Öö laskudes saabub ka selgus...

"NOCTURAMA" on prantsuse režissöör Bertrand Bonello ("Lõbumaja", 2011; "Saint Laurent", 2014) kirjutatud ja lavastatud provokatiivne lugu, mis seob kaasaegses Euroopas ülimalt aktuaalsed teemad - poliitilise radikaliseerumise ja tarbijaühiskonna. Režissöör Bonello ise on öelnud, et filmitegijana ei ole tema ülesanne pakkuda vastuseid, sest poliitilise alatooniga filmil ei tohiks olla mingit ideoloogilist eesmärki - vastasel juhul oleks see puhas propaganda.

Vastuolulise teemakäsitlusega "NOCTURAMA" on leidnud äramärkimist filmiajakirja "Sight & Sound" kriitikute 2016. aasta edetabelis (13. koht) ning USA indie-kino häälekandjad Indiewire, Film Comment ja Village Voice on valinud "Nocturama" parimate filmide hulka, mis ei jõudnud laiemasse kinolevisse.

Suuremad filmisõbrad leiavad siit hulgaliselt magusaid viiteid ja paralleele nii Jean-Luc Godardi, Gus van Santi, Harmony Korine'i kui ka Leos Carax' teostega.


Levitaja: Must Käsi 2 OÜ
Lavastaja: Bertrand Bonello
Osatäitjad: Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid