Päästik põhja

Päästik põhja

Free Fire

1h 30min  |  Märul, Põnevik  |  Kinodes alates: 05.05.2017

Alati uuendusliku lähenemisega kultus-režissöör Ben Wheatley (High Rise, Kill List) toob vaatajate ette kurdistavast kuulirahest laetud stiilse ja rajult humoorika krimi-thrilleri, mille süžeeline ülesehitus, või õigemini selle puudumine, ei sarnane ühegi teise žanrikaaslasega. Wheatly sõnul sai ta filmi ainese jaoks inspiratsiooni üht FBI Miami juhtumiraportit lugedes.

Lugu räägib relvatehingust 1970. aastal ühes Bostoni mahajäetud laohoones. Kaks IRA liiget Chris (Cillian Murphy, Inception) ja Frank (Michael Smiley, Kill List) ilmuvad kohale suure veokiga, et osta relvi Vernonilt (Sharlto Copley, District 9), emotsionaalselt ebastabiilselt Rodeesia ettevõtjalt, kel ärritav komme alatasa enesekeskseid relvakaubanduse teemalisi õpetlikke sõnamänge pilduda. Verniga kaasas on tema nutikas äripartner Martin (Babou Ceesay, Eye In The Sky) ning Ameerika poolne vahendaja Ord (Armie Hammer, The Man From U.N.C.L.E.), kes on oma eriala kohta üllatavalt sõbralik mees. Kogu Iirlaste kaubatehingu on aga korraldanud salapärane naine Justine (Brie Larson; Kong: Skull Island), keda alahindavad kõik asjaosalised. Mõistagi ei kulge tehing sugugi plaanipäraselt, sest asjameeste hiljutised eraelulised seigad ruineerivad ärisuhted ja koos isiklike solvangutega hakkavad peagi lendama ka tinavalangud. Kes on kelle poolt ja kelle huvisid on rikutud, tuleb terasel vaatajal endal välja nuputada.

Suurepärase dialoogi ja üdini cooli hoiakuga linaloo stsenaariumi kirjutas lavastaja Ben Wheatley kahasse oma abikaasa Amy Jumpiga (Kill List, High-Rise). NB! Executive produtsendina hoidis filmi valmimisel silma peal vanameister Martin Scorsese (Wolf of Wall Street) isiklikult.


Levitaja: Forum Cinemas AS - ESTONIA
Lavastaja: Ben Wheatley
Osatäitjad: Brie Larson, Cillian Murphy, Sharlto Copley, Armie Hammer


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.