MET Suvehooaeg 2016: Armujook

MET Suvehooaeg 2016: Armujook

MET Opera Summer 2016: L'elisir d'amore

2h 22min  |  Ooper  |  Kinodes alates: 06.07.2016

6. juulil kell 19.00 Coca-Cola Plazas ja Ekraanis.

Bartlett Sheri uuslavastuses, koomilise ooperižanri pärlis „Armujook“ astuvad Adina ja temasse armunud Nemorinona üles Anna Netrebko ning Matthew Polenzani. Mariusz Kwiecien kehastab sõjakat seersanti Belcoret ja Ambrogio Maestri teeb Dulcamara rolli - armastusväärse šarlatani ja eliksiirijagajana. Dirigeerib Maurizio Benini.

"Armujook" on Gaetano Donizetti koomiline ooper kahes vaatuses, mille suurem osa muusikast on komponeeritud vähem kui kahe nädalaga. Tegemist on helilooja ühe populaarseima ja armastatuima ooperiga, mida esmaettekandel saatis tohutu menu. Tänapäeval kuulub ooperiteatrite standardrepertuaari tänu oma meloodilisele ja vaimukale muusikale.

Tegevus toimub 19. sajandi alguse Toscana külas. Noor ja uje Adinasse armunud külapoiss Nemorino on inspireeritud Tristani ja Isolde loost, kus armastusele aitas kaasa armujook. Adina on aga ilus ja kapriisne maaomaniku tütar, kellele meeldib koketeerida ja lükata tagasi nende armastust, kellele ta meeldib, ning saada ise tagasi tõrjutud nende poolt, kes talle sümpaatsed on.


Levitaja: The Metropolitan Opera
Lavastaja: Bartlett Sher


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.