Mikroob ja Diisel

Mikroob ja Diisel

Microbe et Gasoil

1h 43min  |  Komöödia  |  Kinodes alates: 18.12.2015

Otsime üles oma sisemise lapse ja laseme tema fantaasial tõusta kõige pöörasematesse kõrgustesse! Just sellest räägib Michel Gondry ("Karge meele igavene sära") uus film "Mikroob ja Diisel": kahest teismelisest poisist, kes pole just klassi kõige popimad, kuid oma ideede ja mõnusa huumorisoone poolest ilmselgelt enamikust klassikaaslastest palju rikkamad. Suvevaheaja lähenedes otsustavad poisid ehitada omanäolise liikuva sõiduk-maja, mille maksimumkiirus on 20 km/h. Nii algab road-trip mööda Prantsusmaad, täis eneseavastusi ja koomilisi situatsioone.

Ehkki tegu on klassikalise lastefilmiga, sobib film tegelikult ka 25-35-aastastele ja vanematelegi filmikülastajatele, et võtta ette väike nostalgiline teekond oma 80-ndate lemmikfilmidesse, sest just selle ajastu väikesi äratundmisrõõme võib märgata nii kostüümides, suhtumises tehnoloogiasse kui ka üleüldises atmosfääris. See on justkui Gondry kummardus oma (ja kogu oma põlvkonna) lapsepõlvele, mis toob välja kaks lapsepõlve alter ego.

Tulihingeline Gondry filmikunsti austaja ei pea kindlasti filmis pettuma. Tähelepanelik silm märkab režissööri iseäralikku käekirja, mida kumab pisematest detailidest ja mis paneb kokkuvõttes i-le just selle viimase täpi.


Levitaja: Punch Drunk Films OÜ
Lavastaja: Michel Gondry
Osatäitjad: Ange Dargent, Théophile Baquet, Diane Besnier, Audrey Tautou


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.