MET Ooper: Manon Lescaut

MET Ooper: Manon Lescaut

MET Opera: Manon Lescaut

3h 28min  |  Ooper  |  Kinodes alates: 05.03.2016

Klassikalisel armastusromaanil põhinevas kirglikus ooperis maatüdrukust, kes tõuseb Pariisi seltskonna keskpunkti, kehastavad kurva saatusega armastajapaari Kristine Opolais ja Roberto Alagna. Sir Richard Eyre’i uuslavastuse tegevustik toimub 1940ndatel. Okupeeritud Prantsusmaal toimuva etenduse lavakujunduse tegi Rob Howell, kes on Sir Richard Eyre’iga koostööd teinud ka sellistes lavastustes, nagu „Figaro pulm“, „Werther“ ja „Carmen“. Uuslavastust dirigeerib Met-i peadirigent Fabio Luisi. Massimo Cavalletti kehastab peakangelanna nõbu Lescaut’d, Brindley Sherratt aga Manoni vana ja rikast armukest.

NB! Algselt pidi Des Grieux rollis olema Jonas Kaufmann, kes kahjuks haiguse tõttu jääb kõigist selle hooaja etendustest kõrvale. Teda asendab Roberto Alagna, kes tegi oma METi debüüdi 1996. aastal Puccini "Boheemis". Sellest ajast alates on ta 12 erinevat rolli laulnud ning teda näeb sel hooajal veel ka teises Puccini ooperis "Madama Butterfly" Pinkertoni rollis.

Giacomo Puccini kolmas ooper, mis pani aluse tema kuulsusele. Püsinud katkematult teatrite repertuaaris.

Dirigent: Fabio Luisi

Lavastaja: Sir Richard Eyre

Lavakunstnik: Rob Howell

Kostüümikunstnik: Fotini Dimou

Valguskunstnik: Peter Mumford

Koreograaf: Sara Erde

Osades: Kristine Opolais (Manon Lescaut), Roberto Alagna (Des Grieux), Massimo Cavalletti (Lescaut), Brindley Sherratt (Geronte)

Ooper linastub kolmes vaatuses ja kahe vaheajaga.

Ooper linastub itaalia keeles, ingliskeelsete subtiitritega.


Levitaja: The Metropolitan Opera
Lavastaja: Richard Eyre


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.