Bolshoi Ballett: Ivan Julm

Bolshoi Ballett: Ivan Julm

Bolshoi Ballet: Ivan the Terrible

2h 15min  |  Ballett  |  Kinodes alates: 19.04.2015

NB! HOOAJA VIIMANE BALLETT! Soovitame tulla kohale varakult, sest enne etenduse algust näeb eksklusiivset uue hooaja treilerit!

Kui noor Ivan IV kroonitakse, peab ta valima endale naiseks ja tsarinnaks ühe kolmeteistkümnest bojaaritütrest. Ta valib Anastasia, kellega nad lõpuks üksteisesse meeletult armuvad. Kui bojaarid korraldavad tema vastu vandenõu ning mürgitavad tema armastatud abikaasa, avastab tsaar Ivan, et teda ümbritsevad vaenlased. Kummitatuna süngetest mõtetest ja fantoomidest langeb ta hullusesse.

Ammutades inspiratsiooni Prokofievi 1944. aastal Eisensteini filmile loodud muusikast, on „Ivan Julm“ tõeliselt Bolšoi stiilile omane töö. Yuri Grigorovichi võimas ja haarav eepos dramatiseerib Ivan Julma vastuolulist valitsusaega ning kujutab 16. sajandi Venemaa sündmusi visuaalselt rabavates stseenides. Tema koreograafia on täis elujanu, jõudu ning metsikuid hüppeid, kuid ka naisrollide suurepärast graatsiat ja õrnust. Tegelaste tundelised klassikalised ja jõulised tantsud loovad segunedes lüürilise eepose, mida rikastavad keskaegse Venemaa värvid.

Hiljuti uuesti kavasse võetud „Ivan Julm“ on oluline osa trupi repertuaarist, see on 20. sajandi klassikateos ning suurepärane teatrielamus.

Muusika Sergei Prokofiev

Libretto Yuri Grigorovich

Koreograafia Yuri Grigorovich

Osades Bolšoi esitantsijad, solistid ja kordeballett

Kestus: 2:15


Levitaja: Pathé Live
Lavastaja: Juri Grigorovitš


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid