Rasputin

Rasputin

1h 27min  |  Draama, Ajalugu  |  Kinodes alates: 20.12.2013

20. sajandi algusaastate segastel aegadel ilmub Vene tsaari lähikonda saladuslik Grigori Rasputin, kes aitab parandada raskelt haige troonipärija tervislikku seisundit ja saadab korda tõelisi imetegusid. Tsarinna Aleksandra Fjodorovna uskus, et Rasputin on Jumalast äravalitud saadik, kelle ettekuulutusi peab igal juhul järgima. Rasputin püüdis mõjutada läbi keisrinna riigivalitsemist ning tema poolt vastu võetavaid poliitilisi otsuseid ja protsesse, mis tekitas vene eliidi seas tugeva vastumeelsuse. Usuti, et Rasputin hukutab nii tsaariperekonna kui ka riigi.



See salapärane persoon sekkus üha enam poliitikasse ja mõjutas keisri otsuseid. Kirikuringkonnad süüdistasid teda ketserluses, aristokraatia aga liiderlikkuses. Rasputinit võib mingil määral võrrelda tänapäeva superstaariga, keda jälitab nii kollane press kui paparatsod. Kuna Rasputini eluloos on küllaga valgeid laike, näevad vaatajad intriigiderohket draamat täiesti uutes toonides.



Skandaalse Grigori Rasputini rollis astub üles hiljaaegu Venemaa kodakondsuse omandanud prantsuse kinolegend Gérard Depardieu. Kaasa teeb ka Fanny Ardant ja vene filmistaarid Vladimir Maškov, Filip Jankovski, Irina Alfjorova jpt.


Levitaja: Garsu Pasaulio irasai
Lavastaja: Irakli Kvirikadze, Josée Dayan
Osatäitjad: Gerard Depardieu


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.