Võidu nimel

Võidu nimel

Rush

2h 3min  |  Draama, Märul, Sport  |  Kinodes alates: 06.12.2013

Kahekordne Oscari-võitja Ron Howard ("Apollo 13", "Piinatud geenius") on taas kord ühendanud jõud kahekordsest Oscari nominendist stsenaristi Peter Morganiga ("Kuninganna", "Frost/Nixon"), et tuua vaatajateni tõestisündinud lugu kõigi aegade ühest vihaseimast ja legendaarseimast duellist, mis eales Vormel-1 sarjas meistritiitli ning surematuse nimel maha peetud.



Aasta oli 1976 ja käes oli ajastu, mil "seks oli ohutu ja võidukihutamine eluohtlik". Vormel-1 piloodid, kelle seas olid ka elupõletajast playboy James Hunt (Chris Hemsworth) ning kaine ja kalkuleeriv Niki Lauda (Daniel Brühl), istusid iga võidusõidu eel autosse teadmisega, et on olemas 20-protsendine tõenäosus, et nad lõpetavad finišijoone asemel hoopiski surnukuuris... Just nende kahe vastandliku mehe vahel lööb lõkkele selle spordiala üks kuulsamaid vastasseise, mille võitjat ootab pika ja raske hooaja lõpus maailmameistritiitel ning... surematus. See on vastasseis, mida mäletatakse tänapäevani.



VÕIDU NIMEL toob vaatajate ette 70ndate aastate ohtliku ja samas seksika võidusõidumaailma, kust puudusid tänapäeval nii igapäevased ja ranged turvameetmed. Kui tahtsid võitu saavutada - või ellu jääda - ei tohtinud rajal teha ka kõige väiksemat valearvestust. Samas heidetakse pilk ka mõlema tulise rivaali eraellu ning saame aimu sellest, mis ajendas neid mehi võistlus võistluse järel eluga riskima.



Peaosades Chris Hemsworth ("Thor"), Daniel Brühl ("Vääritud tõprad"), Olivia Wilde (telesari "House", "Tron: Pärand") ja Alexandra Maria Lara ("Lugeja"). Operaatoritöö eest vastutas Oscari-võitja Anthony Dod Mantle ("Rentslimiljonär"), stsenaariumi kirjutas Peter Morgan ning filmi lavastas Ron Howard.


Levitaja: Estonian Theatrical Distribution OÜ
Lavastaja: Ron Howard
Osatäitjad: Chris Hemsworth, Olivia Wilde, Daniel Brühl, Geoffrey Streatfeild, Natalie Dormer


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.