NT Live - Macbeth

NT Live - Macbeth

NT Live - Macbeth (2013)

2h 30min  |  Teater  |  Kinodes alates: 17.10.2013

17. oktoober 2013 kl 21.00 Tallinnas, Coca-Cola Plazas

kordus 21. oktoobril kl 19.00 Tallinnas ja Tartu kinos Ekraan

National Theatre Live toob kinolinale Manchester International Festivali raames etendunud lavastuse MACBETH, mille peaosas astub üles maailma üks tuntumaid, viie Oscari-nominatsiooniga Shakespeare’i interpreet Kenneth Branagh. Leedi Macbethi rolli täidab Eesti televaatajatele seriaalist "Kiirabihaigla" tuttav Alex Kingston.

William Shakespeare’i traagilise loo võimuihast ja reetlikkusest on uues võtmes lavastanud Olivier’ ja Tony auhinna pälvinud Rob Ashford („Anna Christie“, Donmar Warehouse; „Thoroughly Modern Millie“, Broadway) ja BAFTA-ga pärjatud Kenneth Branagh.

Põnev uuslavastus jõuab Coca-Cola Plaza kinolinale neljapäeval, 17. oktoobril Manchesteri kunagisest pühakojast, Peetri kirikust, mis küünlamere, koorimuusika, trummikõmina, mõõkade kõlina, vihmasaju ja mudast libedate käikude abil etendusele vääriliselt sünge keskkonna loob.

MACBETH linastub kordussalvestusena Coca-Cola Plazas ja Tartu Ekraanis ka 21. oktoobril.

Kenneth Branagh on aastaid kogunud tuntust kui üks suurepärasemaid Shakespeare’i interpreete. Viiekordse Oscari-nominendi anne stsenaristi, lavastaja ja näitlejana on rahvusvahelist äramärkimist leidnud nii laval, filmi- kui telemeedias. Tema eelmiseks etteasteks Shakespeare’i repertuaarist oli Richard III roll aastal 2002, hiljuti on Branagh kehastanud ka Edmundit National Theatre’is ning Ivanovi Donmaris. 2011. a valmis Branaghi isiklik komöödiamenulavastus „The Painkiller“ kodulinna Belfasti Lyric Theatre’i tarbeks.

Alex Kingston on võitnud kriitikute südamed mitmete telerollidega, teiste seas dr Elizabeth Corday rolliga populaarses sarjas „Kiirabihaigla“ ja River Songi osatäitmisega telesarjas „Doctor Who“. Endise Royal Shakespeare Company näitlejana on ta üles astunud teatritükkides nagu „Palju kära ei millestki“, „Kuningas Lear“ ja „Asjatu armuvaev“. Hiljuti võis Kingstoni näha Donmar Warehouse’i lavastuses „Luise Miller“. 2006. aastal kehastas ta West Endi lavastuses „Lendas üle käopesa“ õde Ratchedit.

Rob Ashford on lavastanud ja loonud koreograafiat nii siin- kui sealpool Atlandi ookeani. Tema lavastused on jõudnud nii Donmar Warehouse’i, National Theatre’i kui ka Broadway lavadele. Ashford on pälvinud Laurence Olivier’ preemia lavastuse „Anna Christie“ ning nominatsioonid „Tramm nimega iha“ ja „Paraad“ eest (Donmar Warehouse); Tony auhinna lavastuse „Thoroughly Modern Millie“ ning nominatsioonid „Evita“ ja “How to Succeed in Business Without Really Trying“ eest. Ühtlasi on ta pälvinud Emmy auhinna 81. Oscari-gala jaoks tehtud koreograafia eest.



Lavastajad: Rob Ashford ja Kenneth Branagh

Osatäitjad:

Macbeth - Kenneth Branagh

Leedi Macbeth - Alex Kingston

Siward - David Annen

Mentieth - Andy Apollo

Donalbain - Elliot Balchin

Caithness - Nari Blair-Mangat

Ross - Norman Bowman

Leedi Macduff - Rosalie Craig

Lennox - Steven Cree

Macduff - Ray Fearon

Lavakujundus: Christopher Oram

Valguskunstnik: Neil Austin


Levitaja: London National Theatre
Lavastaja: Kenneth Branagh, Rob Ashford
Osatäitjad: Kenneth Branagh


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.