MET Opera: Nina

MET Opera: Nina

MET Opera: The Nose

2h 15min  |  Ooper  |  Kinodes alates: 26.10.2013

26. oktoober 2013 kl 20.00 Tallinnas, Tartus ja Narvas

Dmitri Šostakovitš NINA

NINA on Nikolai Gogoli koomilisel jutustusel põhinev kuulus absurdiooper bürokraadist, kes satub oma kadunud nina taga otsides koomilistesse äpardustesse. Kuigi mees jõuab peatselt oma nina jälile, ei soovi nina omaniku juurde enam naasta. Nina on nimelt vahepeal karjääriredelil ja seega ka sotsiaalses hierarhias kõrgemale rühkinud ning ei pea madalama astme bürokraadi nägu enam piisavalt väärikaks.

Verinoor Šostakovitš (s 1906) komponeeris tänagi ebakonventsionaalsena mõjuva NINA 1929. aastal ning pärast selle esmalavastumist jäeti nõukogude ametnikkonda pilav tükk pea pooleks sajandiks teatrite repertuaarist kõrvale. See legendaarne absurdiooper kujutab endast kombinatsiooni nüansirikkast muusikast, hoogsast lavalisest tegevusest ning ekraaniprojektsioonidest, mis monteeritud Nõukogude Venemaa filmiarhiivi materjalist.

Ettekandmisele tulev NINA uusversioon jõudis Metropolitan Opera repertuaari 2010. aastal koostöös d’Aix en Provence’i muusikafestivali ja Lyoni Rahvusooperiga. Metropolitani uuslavastuses on lavastaja ja produtsent William Kentridge pannud erilist rõhku unikaalsele lavakujundusele. Etenduses naaseb Metropolitan Opera lavale brasiillasest bariton Paulo Szot, kelle näitlejameisterlikkust on tunnustatud ka Tony ja Laurence Olivier’ auhindadega.


Levitaja: The Metropolitan Opera
Lavastaja: William Kentridge
Links: Official site, The Met Live in HD @ facebook


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.