MET Opera: Jevgeni Onegin

MET Opera: Jevgeni Onegin

MET Opera: Eugene Onegin

4h 4min  |  Ooper  |  Kinodes alates: 05.10.2013

5. oktoober 2013 kl 20.00 Tallinnas, Tartus ja Narvas

NB! salvestatud kordus 14. oktoobril kl 19.00 Tallinnas, Tartus ja Narvas

Pjotr Tšaikovski JEVGENI ONEGIN

Nooruke Tatjana armub elupõletajast Oneginisse, kuid mees ei suhtu neiu tundeavaldusse tõsiselt. Kui saatus nad aastaid hiljem uuesti kokku viib näeb Onegin naist hoopis teise pilguga...

Metropolitan Opera uuslavastuses tuuakse Aleksandr Puškini kuulus värssromaan Pjotr Tšaikovski haarava muusikaga lavale suurepärases koosseisus ja viiakse vaatajad kaasa inimlike ja lihtsate tunnetega

19. sajandi lõpu Venemaa maakolkasse ja ballisaalidesse, et elada kaasa armastuse võlule ja valule, mis triivib tegelased dramaatilise kulminatsioonini võimsas lumetormis.

Tšaikovski melanhoolselt kirglikus ooperis kehastab Tatjanat Anna Netrebko ja kõrki Oneginit Mariusz Kwiecien. Onegini sõbra Lenski rollis astub üles Pjotr Beczala. Dirigeerib vene maestro Valeri Gergijev.

Helilooja pidas esmalt mõtet vormida vene suurima poeedi üks tuntuim teos ooperiks absurdseks, kuid teose poeetilisus ja tema oma elus ette tulnud seik, kus ta sai kirgliku armastuskirja ühelt neiult, ajendas teda peagi looma ühte oma parimat ooperit.

JEVGENI ONEGIN jõuab Metropolitan Opera lavale koostöös Inglise Rahvusooperiga.


Levitaja: The Metropolitan Opera
Lavastaja: Fiona Shaw
Links: Official Site, The Met Live in HD @ facebook


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.