Noor ja ilus

Noor ja ilus

Jeune & Jolie

1h 30min  |  Draama, Romantika  |  Kinodes alates: 30.08.2013

NB! Prantsuse keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega!

NOOR & ILUS on intelligentse ja elegantse prantsuse režissööri François Ozoni ("5x2", "Kodus", "Bassein") erootiline draama, mis esilinastus tänavuse Cannes´i festivali võistlusprogrammis ning on valitud ka sügisese Toronto filmifestivali valikusse.

NOOR ja ILUS on 17aastase tütarlapse eneseotsingute ja seksuaalse tärkamise lugu. Suvi, sügis, talv, kevad... esimesed romantilised tundevirvendused, esimene armuvalu, esimene kirepuhang... Nooruke Isabelle (hurmavalt kaunis uustulnuk Marine Vacth) käib kuulekalt koolis ja... teenib raha prostituudina. Mitte, et tal seda vaja oleks. Heal järjel olevast keskklassi perest pärit teismeline neiu lihtsalt kompab piire ja avastab oma seksuaalsust.

NOOR ja ILUS on üheltpoolt nüansirikas portree, teisalt ehk liigagi romantiline ja vanamoodne vaade prostitutsioonile. Üliprantslaslik. Hõrk, veetlev ja võluv. Austusavaldus Luis Buñueli klassikale "Belle de Jour" (1967).

François Ozon on prantsuse uue põlvkonna üks tuntumaid ja viljakamaid režissööre. Enamik tema filme on linastunud PÖFFil ja kohalikus kinolevis (nt "Veepiisad tulistel kividel" (PÖFF 2000); "Liiva all" (PÖFF 2001); "8 naist" (PÖFF 2002); "Bassein" (PÖFF 2003); "5x2" (PÖFF 2004); "Aeg lahkuda" (2005); "Angel" (PÖFF 2007); "Ricky" (2009), "Pelgupaik" (PÖFF 2009); "Iluasjake" (PÖFF 2010); "Kodus" (2012).


Levitaja: Must Käsi MTÜ
Lavastaja: Francois Ozon
Osatäitjad: Marine Vacth, Charlotte Rampling


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.

Pildid