Paradiis: Lootus

Paradiis: Lootus

Paradies: Hoffnung

1h 40min  |  Draama  |  Kinodes alates: 16.08.2013

NB! Saksa keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega!

PARADIIS: LOOTUS on kolmas ja viimane peatükk austria provokaatori Ulrich Seidli Paradiisi-triloogiast, mille eelmised osad PARADIIS: ARMASTUS ja PARADIIS: USK linastusid Sinu kinos sel suvel. Need filmid jälgivad kolme naise teekonda oma isikliku õnne ehk maapealse paradiisi otsinguil. PARADIIS: LOOTUS esilinastus 2013. aasta Berliini filmifestivali võistlusprogrammis.

Lootus sureb viimasena, öeldakse, ja nii ka Ulrich Seidlil. Kui Teresa ja Maria eelmistes Paradiisi-triloogia osades tunduvad kohati olevat juba teispool lunastust, siis Teresa tütre Melanie elus võib paista veel valguskiir. Nagu kinnitab ka pealkiri.

Kui Melanie ülekaalulise teismelisena dieedilaagrisse saadetakse, on filmi algseis eriti paljulubav ja pettuma ei pea. Seidli hõrgu perverssuse kastmes hakkavad laagri kinnises keskkonnas tegutsema kamp alaealisi ja nende õpetajad ning treenerid, kellest mitte ühegi seltskonda tervemõistuslik lapsevanem oma tütart minutikski jätta ei tohiks. Seidlile omase range kadreeringuga film on esteetiliselt puhas ja sisult – nagu Seidl ikka – kohati karm ja kohati lausa hüsteeriliselt naljakas. Tundub, et peale kaht suhteliselt halastamatut filmi on siin lastud silmus kaela ümber veidi lõdvemale, ja vahepeal on filmi isegi võimalik ilma erilise piinlikkustundeta nautida.

Peaosalise Melanie Lentzi jaoks on see tema esimene filmiroll, Seidli-fännid aga tunnevad sporditreeneri rollis ära juba rezhissööri meistriteosest “Import/Export” tuttava Michael Thomase, kelle puhul tekib samasugune küsimus nagu Taavi Eelmaaga – kuidas on võimalik iga roll nii (pervoks!) nihkesse mängida?

PARADIIS: LOOTUS on halenaljakas lugu esimesest luhtunud armastusest. Ja kustkohast Seidl selle teismeliste jabura kõnepruugi nii hästi selgeks on saanud?

Tristan Priimägi


Levitaja: Must Käsi MTÜ
Lavastaja: Ulrich Seidl


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.