Jupiteri tõus

Jupiteri tõus

Jupiter Ascending

2h 7min  |  Märul, Ulmefilm, Seiklus  |  Kinodes alates: 06.02.2015

Channing Tatum ja Mila Kunis mängivad peaosi Lana ja Andy Wachowski uues ulmepõnevikus "Jupiteri tõus".

Jupiter Jones (Kunis) sündis tähistaeva all, mis ennustas, et kunagi teeb ta suuri tegusid. Täiskasvanuna unistab Jupiter tähtedest, ent ärgates ootab teda kalk reaalsus, koristajatöö ja pidev ebaõnn.

Kui Maale saabub geneetiliselt täiustatud endine sõjaväelane Caine (Tatum), saab Jupiter aimu oma suurest saatusest. Selgub, et ta geenides peitub imetabane pärand, mis võib kõikuma lüüa kosmoses valitseva tasakaalu.

Wachowskite kirjutatud ja lavastatud "Jupiteri tõusu" tegevus ulatub Chicago tänavatelt kaugetesse galaktikatesse. Filmi produtsent on auhindadega pärjatud Grant Hill, kellega Wahcowskid on koostööd teinud alatest "Matrixi" triloogiast. Tegevprodutsendid on Roberto Malerba ja Bruce Berman.

Channing Tatumi ("Super Mike") ja Mila Kunise ("Suur ja kõikvõimas Oz") kõrval teevad filmis kaasa veel Sean Bean ("Sõrmuste isanda" triloogia), Eddie Redmayne ("Hüljatud"), Douglas Booth ("LOL"), Tuppence Middleton (telefilm "Naine kaob"), Doona Bae ("Pilveatlas"), James D'Arcy ("Hitchcock") ja Tim Pigott-Smith ("Alice Imedemaal").

"Jupiteri tõus" viib Wachowskid taas kokku ammuste kolleegidega, kellega koostöös tehti ka film "Pilveatlas"; näiteks Oscariga pärjatud operaatori John Tolli ("Kartmatu", "Sügislegendid), lavastuskunstniku Hugh Bateupi, monteerija Alexander Berneri, kostüümikunstniku Kym Barretti ja grimeerija Jeremy Woodheadiga. Muusika lõi Oscari-võitja Michael Giacchino ("Üles").

"Jupiteri tõus" toob vaatajateni Wachowski filmidest tuntuks saanud uusimad eriefektid. Dan Glass ("Batman alustab", "Pilveatlas") on filmi eriefektide meeskonna juht. Seda ametit on ta Wachowskite filme tehes pidanud alates "Matrixi" triloogiast. Eriefektidesse annab oma panuse ka "Matrixi" eest Oscari võitnud John Gaeta.


Levitaja: ACME FILM OÜ
Lavastaja: Andy Wachowski, Lana Wachowski
Osatäitjad: Mila Kunis, Channing Tatum, Sean Bean, Eddie Redmayne, Doona Bae, Tuppence Middleton, Terry Gilliam, Gugu Mbatha-Raw, Douglas Booth, Samuel Barnett


    

Osta pilet

Valitud kinodes antud kuupäeval filmi seansse ei ole.